2018. december 17. hétfõLázár, Olimpia
EUR = 4.6540 RON
USD = 4.1197 RON
HUF = 1.4376 RON
GDP-növekedés = 4,0%
Átlagbér = 2688 lej (nettó)
Munkanélküliség = 4,1%
BET = 8,574.48(-0.16%)
Infláció = 4,25%
Alapkamat = 2,25%

Miniszterelnök: dolgozunk a nyugdíjtörvényen

 utolsó frissítés: 10:24 GMT +2, 2017. november 24.

Dolgoznak a nyugdíjtörvényen és jövő évben "készen lehet", jelentette be csütörtökön Mihai Tudose kormányfő, aki hozzátette, hogy ez az egyik legnehezebb törvény, amit Romániában létre kell hozniuk. 

"Nő jövőre a nyugdíjpont értéke, 10 százalékos növekedés lesz. Dolgozunk a nyugdíjtörvényen és jövőre készen lehet, meglátjuk majd mennyi idő alatt lehet gyakorlatba ültetni és milyen sorrendben. Nagyon nehéz lesz több millió iratcsomót feldolgozni és újraszámolni. A munkaügyi minisztériumban már végeztek próbákat, különböző eljárásokat tesztelnek, megállapítják a költségvetési hatását, milyen gyorsan tudjuk bevezetni, milyen ütemben, hogy amikor közvitára bocsájtjuk, akkor minden kérdésre tudjunk választ adni, mert egy nagyon, nagyon nehéz törvényről van szó" - nyilatkozta Tudose az Antena 3 televízió műsorában. 

A kormányfő szerint vannak egyenlőtlenségek, amelyeket meg kell szüntetniük. 

"Végső soron a nyugdíj az nem alamizsna, amelyet az államtól kap valaki. Az megilleti az adott személyt, az ő jutalma. És voltak nagy elcsúszások. Két ember ugyanúgy dolgozott, ugyanannyi időt, ugyanolyan körülmények között, két év eltéréssel mentek nyugdíjba, és óriási eltérések vannak a nyugdíjaik között. Ilyet nem lehet. Az embereknek érezniük kell, hogy miután ledolgoztak egy egész életet, úgy bánnak velük, ahogyan megérdemlik" - nyilatkozta Tudose. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális