2018. december 17. hétfõLázár, Olimpia
EUR = 4.6540 RON
USD = 4.1197 RON
HUF = 1.4376 RON
GDP-növekedés = 4,0%
Átlagbér = 2688 lej (nettó)
Munkanélküliség = 4,1%
BET = 8,574.48(-0.16%)
Infláció = 4,25%
Alapkamat = 2,25%

Az eMAG vezére elárulta, honnan fogjuk tudni a Black Friday pontos kezdési időpontját

 utolsó frissítés: 17:25 GMT +2, 2017. november 15.

Ahogy arról már beszámoltunk, november 17-én, pénteken tartja idei Black Friday akcióit Románia legnagyobb online kereskedője, az eMAG. Iulian Stanciu ma a Ziarul Financiar vendége volt, a gazdasági portálnak adott, Facebookon is közvetített interjúban a szokásos árleszállításokról előre közölt ízelítő mellett arról is kérdezték, hogy mikor indul a fekete pénteki kereskedés az oldalon.

A pontos kezdési időpontot persze idén sem árulják el. Annyit lehet tudni, hogy a Black Friday "pénteken reggel veszi kezdetét, a vásárlók az okostelefonjaikra telepített alkalmazáson keresztül kapnak majd értesítőt pontosan abban a pillanatban, amikor kezdetét veszik az árleszállítások".

Az interjúban arról is beszélt, hogy várakozásaik szerint pénteken reggel 6 órakor már 100 ezer felhasználó fog az oldalukon lógni. Elmondta azt is, hogy nem feltétlenül a felhasználók magas száma okozza számukra a fejtörést, sokkal inkább az ugyanabban a másodpercben az adatbázisaikba beérkező kérelmek okozzák a kihívást. Stanciu szerint pénteken csúcsidőben több tízezres lehet a beérkező kérelmek nagysága, az oldalon levő felhasználók száma pedig elérheti a 400 ezret.

"Minden évben az volt a célunk, hogy bebizonyítsuk, bármit meg lehet vásárolni online. Tavaly eladtunk közel 100 autót, üzemanyagjegyeket értékesítettünk, de aranyat és még gyémántot is adtunk el" - mondta Stanciu, majd hozzátette, hogy ebben az évben különböző telekom-bérleteket is fognak "árulni", amelyekre első évben 50%-os kedvezménnyel lehet előfizetni.

"Lesznek 200 lejt érő abroncsaink, amelyeket 99 lejért fogunk árulni. Lesz 80 centiméteres átmérőjű televíziónk 399 lejért. Ennek a készüléknek a piacon elérhető legalacsonyabb ára 700 lej volt eddig. Lesznek kedvezményeink a felsőkategóriás, középkategóriás és a kisebb teljesítményű okostelefonoknál is, amelyeknél a leárazások átlagosan 20-30%-osak lesznek, de valószínűleg pár modell esetében elmegyünk 50%-ig is" - mondta Stanciu.

Az interjúból az is kiderül, hogy a webáruház idén repülőjegyeket és Tarom-vouchereket is fog árulni. De lehet majd előfizetést venni a Regina Maria klinikára vagy fogorvoshoz, kirándulásokat a Duna-deltába vagy heti bérleteket az Electric Castle fesztiválra. (zf.ro, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

marketing