2018. október 16. keddGál
EUR = 4.6663 RON
USD = 4.0270 RON
HUF = 1.4392 RON
GDP-növekedés = 4,0%
Átlagbér = 2669 lej (nettó)
Munkanélküliség = 4,6%
BET = 8,441.69(0.57%)
Infláció = 5,41%
Alapkamat = 2,25%

Winkler: sokszorosan növeli az esélyt a sikerre az Erasmus a fiatal vállalkozókért program

 utolsó frissítés: 13:30 GMT +2, 2017. november 11.

Az európai uniós támogatások kiemelten célozzák a fiatalokat, számos olyan program működik, amelyeknek kimondottan a fiatalok a kezdeményezettjeik – hívta fel a figyelmet Winkler Gyula péntek este Kolozs megyei fiataloknak, hozzátéve, hogy fontosnak tartja azokat a programokat, amelyek a vállalkozói kultúra kialakítását, megerősödését támogatják. Az RMDSZ EP-képviselője a KIFOR meghívására Szamosújváron vett részt a Téka Alapítványnál tartott Vállalkozz rá nevű műhelytáborban.

"A számadatok azt mutatják, hogy az erdélyi magyar fiatalok körében szükség van olyan programokra, amelyek a vállalkozói készségeket fejlesztik, ösztönzik a vállalkozói kedvet. Ilyen lehetőség az Erasmus a fiatal vállalkozókért program, amelyet az Európai Néppárt kezdeményezett és arra ad lehetőséget, hogy fiatal európai vállalkozók egy olyan más uniós országbeli, tapasztalt vállalkozóval dolgozzanak, aki vállalja a mentor szerepet. Az Európai Bizottság ösztöndíjat biztosít, amely az utazási, lakhatási és egyéb költségek egy részét fedezi. Az Erasmus a fiatal vállalkozókért program nagyon népszerű az unióban, sok ezer fiatal vesz részt benne, hiszen előnyei közé sorolható a szakmai tapasztalat mellett az is, hogy a mesterség fortélyai mellett korszerű menedzsmentet és egy új kultúrát is megismerhet, hasznos nyelvgyakorlás és kapcsolatépítés szempontjából is, sőt, az így kialakított személyes kapcsolatokat később üzleti kapcsolatokká lehet fejleszteni" – mutatott rá Winkler Gyula, hozzátéve, hogy a tapasztalat azt mutatja, hogy sokszorosan növekedik az esélye annak, hogy sikeres vállalkozó legyen az, aki egy ilyen szakmai gyakorlaton részt vett.

A Kolozs Megyei Ifjúsági Fórum, a KIFOR Vállalkozz rá! címmel tart ezen a hétvégén műhelytábort Szamosújváron a Téka Alapítványnál. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális