2018. március 18. vasárnapSándor, Ede
EUR = 4.6646 RON
USD = 3.7833 RON
HUF = 1.4996 RON
GDP-növekedés = 7,0%
Átlagbér = 2392 lej (nettó)
Munkanélküliség = 4,6%
BET = 8,816.96(1.49%)
Infláció = 4,3%
Alapkamat = 2,25%

Kolozsvárra jön az Uber egyik legnagyobb versenytársa, a Taxify

 utolsó frissítés: 21:18 GMT +2, 2017. november 11.

Bukarest után második romániai városként Kolozsvárra is megérkezik a Taxify, az Uber egyik legnagyobb riválisa - írja a Start-up.ro.

A Taxify Románia vezetője, Mihai Florea az oldalnak elmondta, hogy a vállalat a főváros után Kolozsváron is felveszi a versenyt az Uberrel és a car sharing szolgáltatást végző Pony-val.

Az Start-up.ro szerint ráadásul a Taxify még ebben az évben megkezdi a működést Kolozsváron, hiszen a helyiek részéről rendkívül sokan töltötték le és nyitották meg a szolgáltatás igénybevételéhez szükséges applikációt, ami a cég szerint arra enged következtetni, hogy nagy a nyitottság a vállalat kolozsvári működése iránt.

Az észt hátterű cég gyakorlatilag ugyanazt a szolgáltatást nyújtja, mint az Uber. A két vállalat között az a különbség, hogy míg az Uber a kihasználtság függvényében változó, úgynevezett dinamikus árszabás mellett dolgozik, addig a Taxify fix tarifát szab meg.

A Start-up.ro szerint a Taxify az elmúlt időszakban nagyon agresszív marketingstratégiát követett, 1,1 lej/kilométerre csökkentette a szolgáltatás korábban 1,45 lejt is elérő díját, és számos kedvezménnyel próbál sofőröket meggyőzni. (start-up.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

marketing