2018. december 17. hétfõLázár, Olimpia
EUR = 4.6540 RON
USD = 4.1197 RON
HUF = 1.4376 RON
GDP-növekedés = 4,0%
Átlagbér = 2688 lej (nettó)
Munkanélküliség = 4,1%
BET = 8,574.48(-0.16%)
Infláció = 4,25%
Alapkamat = 2,25%

Az ásványvíz volt a legfőbb exportárú Hargita megyében az év első felében

 utolsó frissítés: 19:30 GMT +2, 2017. október 30.

Az ásványvíz volt a legfőbb exportáru az év első felében Hargita megyében. Az ásványvizet a sör, a fabútorok, a faanyag és a rönkfa követte a legnépszerűbb exportcikkek listáján - derül ki a vámhivatali statisztikákból. 

Az első félévben 1 035 exportművelet történt, és a legnépszerűbb kiviteli cikk az ásványvíz volt. Hargita megyéből Kanadába, a Moldovai Köztársaságba, az Amerikai Egyesült Államokba és a Koreai Köztársaságba is került ásványvíz. 

Macedóniába sört szállítottak, bútorokat Svájcba, Izraelbe és Kanadába, tűlevelűekből származó faanyagot Szaúd-Arábiába, az Egyesült Arab Emirátusokba, Kuvaitba, Jordániába, Irakba, Ománba, rönkfát pedig Kínába exportáltak. 

A megyéből ugyanakkor exportáltak még varrócérnát, valamint különböző alumínium- és acélszerkezeteket, amelyeket az építőiparban használnak fel. 

2017 első felében összesen 59,1 millió lej értékben exportáltak árut Hargita megyéből a világ más részeire. 

Az importtevékenységgel kapcsolatos adatokat is ismertették, ezek szerint összesen 96,6 millió lejre érkezett áru a megyébe. 

A leggyakrabban élelmiszer-ipari csomagolóanyagok, élelmiszer-kiegészítők, varrócérna, papíráru és műanyag cikkek érkeztek Szerbiából, Kínából, Ukrajnából, Törökországból, de az Amerikai Egyesült Államokból és Indiából is vásároltak a Hargita megyei vállalkozások. (agerpres) 

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

marketing