2018. december 17. hétfõLázár, Olimpia
EUR = 4.6540 RON
USD = 4.1197 RON
HUF = 1.4376 RON
GDP-növekedés = 4,0%
Átlagbér = 2688 lej (nettó)
Munkanélküliség = 4,1%
BET = 8,574.48(-0.16%)
Infláció = 4,25%
Alapkamat = 2,25%

A Tiltott Csíki Sör megvenné a Heineken csíkszeredai és martfűi gyárait

 utolsó frissítés: 10:35 GMT +2, 2017. október 25.

A Tiltott Csíki Sört gyártó Lixid Projekt Kft. jelezte a Heineken vezetésének, hogy megvásárolná a holland cég év végén bezáró martfűi és állítólag bezárni tervezett csíkszeredai gyárát - mondta Lénárd András a Világgazdaságnak adott interjújában.

A Világgazdaság azt írja, hogy a Heineken még nem erősítette meg, hogy bezárná a csíkszeredai gyárát, de a lap meg nem nevezett értesülésekre hivatkozva azt írja, hogy a gyártókapacitás Marosvásárhelyre való költöztetéséről szóló elvi döntés már megszületett. A Transindex megkeresésére korábban egyébként a Heineken Románia cáfolta, hogy bezárnák a csíkszeredai üzemet.

Arról, hogy a Csíkszentsimonban jelentős beruházásokat eszközölt vállalatnak miből lesz pénze megvásárolni a Heineken üzemeit, arról a Világgazdaság nem kérdezte Lénárd Andrást.

A mostani interjú azért is érdekes, mert a Magyar Nemzet nem egészen két hete azt írta, hogy a Tiltott Csíki Sört gyártó vállalat adóssága eléri a 16 millió eurót, miközben az üzem még mindig nem működik teljes kapacitással. (vg.hu)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

marketing