2018. szeptember 19. szerdaVilhelmina
EUR = 4.6524 RON
USD = 3.9764 RON
HUF = 1.4389 RON
GDP-növekedés = 4,0%
Átlagbér = 2487 lej (nettó)
Munkanélküliség = 4,6%
BET = 8,309.50(0.27%)
Infláció = 5,41%
Alapkamat = 2,25%

A Ford EcoSport SUV alkatrészeinek egyharmadát Romániában gyártják majd

 utolsó frissítés: 21:06 GMT +2, 2017. október 12.

John Oldham, a Ford Románia elnöke azt nyilatkozta csütörtökön, hogy az új EcoSport SUV modell alkatrészeinek egyharmadát Romániában gyártják.

"Az EcoSport SUV alkatrészeinek 25-30 százaléka Romániában készül. Tíz romániai beszállítónk van és bővíteni szeretnénk ezek körét" - nyilatkozta az elnök.

John Oldham szerint az Craiován gyártott új modell első darabjai jövő év elején kerülnek piacra, amikor megkezdődik az európai reklámkampány.

A Ford egyelőre nem árulta el, hogy mennyi lesz az EcoSport ára és nem közölt adatokat a legyártandó darabszámról sem, de Oldham szerint ez meghaladhatja az eddig gyártott B-Max darabszámot.

A Ford craiovai gyárában csütörtökön elkezdték az új EcoSport SUV modell gyártását az európai piacra.

A cég képviselői elmondták: ebből az alkalomból kétmillió eurót ruháztak be a craiovai gyárba, további 1 700 munkavállalót vesznek fel, amellyel az alkalmazottak száma eléri a 3 900-at.

Európában csak Craiován fogják gyártani a Fordnak ezt a modelljét. Az itt készült autókat négy kontinensre, a világ 56 országába exportálják majd. Craiován továbbra is gyártani fogják az egyliteres EcoBoost motort, az egyetlen olyan hajtóegységet, amely négy egymást követő esztendőben kiérdemelte az év motorja címet.

Az ünnepélyes bemutatón részt vett Klaus Johannis államfő és Mihai Tudose miniszterelnök is.

Az autót másfél literes, 125 lóerőre képes EcoBlue dízelmotor hajtja és összkerék-meghajtásáról Intelligent All Wheel Drive rendszer gondoskodik. A sofőr dolgát az új központi konzol mellett könnyen használható vezérlők, érintésre puha beltéri anyagok teszik kellemesé. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális