2018. szeptember 19. szerdaVilhelmina
EUR = 4.6478 RON
USD = 3.9793 RON
HUF = 1.4303 RON
GDP-növekedés = 4,0%
Átlagbér = 2487 lej (nettó)
Munkanélküliség = 4,6%
BET = 8,286.98(1.42%)
Infláció = 5,41%
Alapkamat = 2,25%

Két hét múlva tartják a Székelyföldi IT&C és Innovációs Konferenciát

 utolsó frissítés: 15:29 GMT +2, 2017. október 06.

Előadások és szakmai beszélgetések, neves előadók és olyan jó példák, amelyek Székelyföldet társadalmilag és gazdaságilag is fellendíthetik – erre számíthat az, aki október 10-ig regisztrál, és október 18–20. között részt vesz az 5. Székelyföldi IT& C és Innovációs Konferencián Sepsiszentgyörgyön. A Digitális Székelyföld témája köré épülő nagyrendezvény céljai: kiaknázni a digitális technológia lehetőségét, ezt a tudást pedig Székelyföld fejlesztésére fordítani.

Az IT Plusz Klaszter idén is arra vállalkozott, hogy a legújabb ágazati trendeket és a sikeresen működő innovatív modelleket mutassa be. Olyan közismert előadókat hívtak meg a szervezők, akik nemcsak érdeklődnek a digitális technológia iránt, de alakítják is a trendeket – tulajdonképpen megkerülhetetlenek, ha innovációról beszélünk.

A konferencián részt vesz Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos, Gagyi Benedek, a magyarországi alapítású, amerikai székhelyű Logmein fejlesztője, Barabás László, a világ egyik vezető szakmai szolgáltatásokat nyújtó nemzetközi vállalat romániai fiókszervezetének, az Accenture Digital rendszertervezője.

Az Arta Művész mozi színháztermében #fiatalvállalkozók,  #digipolgik és #smartcity-ket fejlesztő szakemberek osztják meg tapasztalataikat. A három nap alatt több mint 30 külföldi és hazai CEO mutatja be vállalkozását, de megfordulnak közéleti szereplők is, akik már felismerték: a 21. században a korszerűsítés jelentheti a kitörés jelentőségét Székelyföldön, de Erdélyben is. Ami közös bennük és a résztvevőkben: mind kötődnek Székelyföldhöz, fejleszteni akarják, tudásukat visszaadni a térségnek, közben meg szétszórni azt a nagyvilágba - áll a szervezők közleményben. (közlemény) 

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális