2018. szeptember 19. szerdaVilhelmina
EUR = 4.6478 RON
USD = 3.9793 RON
HUF = 1.4303 RON
GDP-növekedés = 4,0%
Átlagbér = 2487 lej (nettó)
Munkanélküliség = 4,6%
BET = 8,273.63(-0.16%)
Infláció = 5,41%
Alapkamat = 2,25%

Százezrek tiltakoznak az Uber londoni betiltása ellen

 utolsó frissítés: 10:53 GMT +2, 2017. szeptember 26.

Két nap alatt csaknem 800 ezer ember írta alá azt a petíciót, amellyel az Uber londoni szolgáltatási engedélyének megvonása ellen tiltakoznak.

A londoni tömegközlekedést irányító városházi szervezet, a Transport for London (TfL) pénteken közölte az Uber londoni érdekeltségével, hogy nem állít ki számára új szolgáltatási engedélyt, miután a cég jelenlegi engedélye szeptember 30-án lejár. A bejelentés szerint a TfL arra a megállapításra jutott, hogy a Londonban 2012 óta jelen levő Uber nem teljesíti a felelősségteljes vállalati tevékenység kritériumait, és ez számos közbiztonsági problémát vet fel.

Az értesítésben foglalt felsorolás szerint a hatóság aggályosnak tartja, ahogy a cég az utasok elleni súlyos bűncselekményekről szóló bejelentéseket kezeli. A TfL emellett nem tartja megfelelőnek az Uber hozzáállását a sofőrök biztonsági háttérellenőrzéséhez, és azt a módot sem, ahogy a vállalat a gépkocsivezetők orvosi alkalmassági igazolásait beszerzi.

Forrás: citizen.co

A döntés azonnal hatalmas tiltakozási hullámot indított el Londonban. A közösségi portálokon rengeteg felhívás jelent meg az egyébként világhírű - és hírhedten drága - hagyományos londoni taxik bojkottjára, mivel a széles körben elterjedt vélemény szerint a londoni taxisszervezetek nyomására született az Uber engedélyének visszavonásáról hozott döntés.

Az Uber fellebbezett a végzés ellen, és ezzel egyidőben a change.org petíciós portálon felhívást tett közzé, amely szerint ha a döntés érvényben marad, 40 ezer sofőr veszíti el munkáját, és londoniak milliói maradnak kényelmes, megfizethető közlekedési lehetőség nélkül. A kitiltásról szóló döntés megváltoztatását követelő petíciót Sadiq Khan londoni polgármesteréhez juttatják el, aki egyébként korábban egyetértett a betiltásról szóló döntéssel.   

Az Uber alkalmazását 2012 óta 3,5 millió londoni töltötte le. A TfL közölte, hogy amíg a fellebbezési folyamat tart, az Uber folytathatja működését Londonban. (mti, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

globális