2018. június 25. hétfõVilmos
EUR = 4.6665 RON
USD = 4.0058 RON
HUF = 1.4372 RON
GDP-növekedés = 4,0%
Átlagbér = 2487 lej (nettó)
Munkanélküliség = 4,6%
BET = 7,965.65(-1.77%)
Infláció = 5,41%
Alapkamat = 2,25%

Megvan a marosvásárhelyi repülőtér kifutópályájának felújítását végző cég

 utolsó frissítés: 09:47 GMT +2, 2017. szeptember 08.

Kihirdette csütörtökön a Maros Megyei Tanács a marosvásárhelyi Transilvania repülőtér kifutópályájának felújítási munkálataira kiírt versenytárgyalás nyertesét.

"A beérkezett négy ajánlat ellenőrzését és kiértékelését követően a PORR Construct Kft. és a Geiger Transilvania Kft. által alkotott társulás nyerte el a munkálatok kivitelezését. A beruházás összértéke, az általuk benyújtott ajánlat alapján, 53,5 millió lej áfával együtt. A műszaki dokumentáció alapján a felújítás keretében a következő munkálatokat kell elvégezni: a kifutópálya felújítása, a forgalmi előtér felújítása, az összekötő út helyreállítása és összekapcsolása a kifutópályával, a kiszolgálóutak felújítása, a mozgási területeken található útburkolati jelzések felújítása, új esővíz-, szennyvízhálózat és szennyvíztisztító rendszer kiépítése, szénhidrogén szétválasztásával, fényrendszer és elektromos vezetékek felújítása, földmunkálatok" - áll a tanács közleményében.

Amennyiben a versenytárgyalás eredményét nem fellebbezik meg, és aláírják a szerződést, 108 nap áll a kivitelező cég rendelkezésére a munkálatok elvégzésére, attól a naptól kezdődően, hogy a megyei tanács kiadta a munkálatok elkezdésére vonatkozó rendeletet.

A Transilvania repülőtér vezetősége 2016. november 17-én jelentette be, hogy az egyetlen fapados légitársaság, amely rendszeresen üzemeltetett járatokat a légi kikötőből, két hétre Kolozsvárra költözteti ezeket. Az intézkedés akkor 23 érkező és 22 induló gépet jelentett. Később a légitársaság vezetősége úgy döntött, addig fogja a kolozsvári repülőtérről működtetni marosvásárhelyi járatait, amíg felújítják a Transilvania repülőtér kifutópályáját. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális