2018. június 25. hétfõVilmos
EUR = 4.6665 RON
USD = 4.0058 RON
HUF = 1.4372 RON
GDP-növekedés = 4,0%
Átlagbér = 2487 lej (nettó)
Munkanélküliség = 4,6%
BET = 7,965.65(-1.77%)
Infláció = 5,41%
Alapkamat = 2,25%

Fejtsd meg a mottód címmel szervezett műhelytábort a JBC

 utolsó frissítés: 10:51 GMT +2, 2017. augusztus 24.

"Fejtsd meg a mottód" címmel immár nyolcadik alkalommal szervezte meg gazdasági műhelytáborát a sepsiszentgyörgyi Junior Business Club egyesület. Karácsony Zsolt, a JBC elnöke, több mint 50 résztvevő jelenlétében azzal a gondolattal köszöntötte a jelenlévőket, hogy legyenek nyitottak az újra, ismerkedjenek olyan emberekkel, akik motiválják őket, és éljenek minden lehetőséggel.

A szervezők idén második alkalommal választották a csernátoni Malomkert turisztikai központot, ahol a résztvevők a város zajától távol élvezhették úgy a szakmai, mint szabadidős tevékenységeknek kialakított helyszínt.

A négy napos programon leginkább a szakmai előadásokra és a műhelymunkákra fókuszáltak a szervezők, amelyben Ficz Antal, a Fontium Training & Coaching tulajdonosa és trénere segítette a csapatokat. Négy tematikára felépített munkafüzet (erőforrások, célok kitűzése, cselekvés, túl az akadályokon) kísérte végig a résztvevőket a mottójuk megtalálásáig.

Szőcs Ilona, a Malomkert elnöke a tábor megnyitóján néhány szóban ismertette a Malomkert megalakulásának történtét, amely nemcsak egy turisztikai, hanem kulturális központ is, ezért szeretnék, ha minél több rendezvénynek tudna helyet adni a létesítmény. A Malomkertben új rendeltetést adtak a lebontásra ítélt parasztházaknak, illetve az ugyanígy megvásárolt csűrnek, melynek alsó részén étkezdét és konyhát is kialakítottak.


Kelemen Szilárd-Péter, a HÁRIT elnöke és ifjúsági politikus elmondása szerint a saját tapasztalataiból táplálkozva a turizmusban látja a jövőt. Megnyitó beszédében arra biztatta a fiatalokat, hogy próbálják ki magukat bátran ezen a területen, ha vállalkozni szeretnének. Véleménye szerint nagyon fontos a kitartás, hiszen anélkül nincs eredmény. "Lépni kell, nincs mire várni és mindig attól kell kérdezni, aki jártas az adott tematikákban" – gondolatokkal zárta beszédét.

Az előadássorozatot Tánczos Levente-József a csíkszeredai Sapientia Tudományegyetem oktatója kezdte, aki a célkitűzésekről, a saját magunk motiválásáról és határaink teszteléséről számolt be. Mindezek mellett számos vállalkozói modellt és példát említett meg, amelyek alkalmazása hasznos lehet.

A jogot végzett, laza és szókimondó Farkas Levente, a tőle megszokott stílusban beszélt a marketing fontosságairól. Kihangsúlyozta, hogy egy kezdő vállalkozó a jövedelem 10%-át mindenképp tegye félre marketingre, hiszen annak kulcsfontosságú szerepe van, emellett számtalan példát adott az árképzés területén.Kállai Emánuel, a GROWWW digitál munkatársa és számos online webáruház szakembere sok újdonsággal és több üzleti modellel példázódott a fiataloknak. Előadásában a mesterséges intelligenciáról, online értékesítésről, valamint webáruházak sikeres példáiról mesélt.Battay Máté és Tóth Patrik, a Business & Café üzleti blog tulajdonosai inspiráló történetüket mutatták be, és a számukra legfontosabb vállalkozói értékeket. Legfőbb gondolataik közé tartoznak a "csak csináld!", "addig és addig kell csinálni, amíg nem sikerül", "inkább dolgozzunk magunknak száz órát, mint másnak negyvenet". Három év alatt kiépítettek egy olyan médiaügynökséget, amely ma már több neves nemzetközi cégnek is dolgozik, emelett sikeresen üzemeltetnek egy üzleti blogot, melynek ma már több mint 200 ezer látogatója van.

A tábor záró előadását Kolumbán Gábor, a CIVITAS Alapítvány és az Élő Szövet Alapítvány elnöke tartotta a "Társadalmi Vállalkozások Székelyföldön" címmel. Az előadó bemutatta a szociális vállalkozások fontosságát, azok elemeit, továbbá olyan sikeres és jól működő projekteket és vállalkozási példákat, amelyekre lehet építeni és jó példái a társadalmunknak, akárcsak a Malomkert.A szakmai programok mellett lazításra is alkalmas volt a 8. Workshop, ugyanis dézsa és szauna várta az érdeklődőket. A szabadidős programok során lehetőség volt kipróbálni a mézes pogácsa díszítést, a slacklinet, amely látványos és szórakoztató, mégis komoly koncentrációt igénylő kötélsport, a tiroli csúszópályát, valamint a salsa tánc lépéseit. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

marketing