2019. október 14. hétfõHelén
EUR = 4.7536 RON
USD = 4.3072 RON
HUF = 1.4328 RON
GDP-növekedés = 4,0%
Átlagbér = 3075 lej (nettó)
Munkanélküliség = 3,9%
BET = 9,570.77(0.44%)
Infláció = 3,84%
Alapkamat = 2,50%

Megvannak a Csíki Sör legújabb ellenségei: a nagy sörgyártók, akik árháborút indítottak ellenük

 utolsó frissítés: 16:51 GMT +2, 2017. augusztus 11.

A Világgazdaságnak adott interjút Lénárd András, a Csíki Sör többségi tulajdonosa, amelyben megerősíti, hogy a gyártó Magyarországon fokozatosan kivonul a nagy áruházakból, és áttér a házhoz rendeléses értékesítésre. Az interjúban Lénárd arról is beszél, hogy a nagy sörgyártók árháborút indítottak ellenük.

Lénárd elmondta, azért is döntöttek a magyarországi házhoz szállítás mellett, mert abban az egyetlen nagy áruházban, ahol jelen vannak, a Heineken vagy a Dreher ugyanazon kategóriájú sörét nagyságrendileg 200 forintért, a Csíki Sört pedig 400 forintért értékesítik. "Ez az árpolitika semmi egyébre nem alkalmas, mint meggyőzni a fogyasztót, kialakítani annak a pszichózisát, hogy milyen pofátlanul drága ez a Csíki" - mondta Lénárd.

A tulajdonos arról is beszél, hogy ilyen körülmények között arra kellett rádöbbenniük, hogy semmi esélyük megvetni a lábukat a magyarországi sörpiacon, hiszen az árkülönbségek miatt a nyári szezonban nem nőttek az eladásaik. Ez pedig azért probléma a szentsimoni gyár számára, mert az üzem bővítésénét elsősorban a magyarországi piaci reményeikre alapozták.

Lénárd szerint logisztikai szempontból az öt magyarországi raktárukból a teljes országot képesek lefedni, órákon belül bárhová ki tudják szállítani a megrendeléseiket. "A nagy sörcégek egyelőre nincsenek felkészülve hasonló kiszállításra, míg mi a kezdetektől úgy építkeztünk, hogy saját kézben tartsuk az értékesítési piacunkat" - mondta az interjúban.

Arra a kérdésre, hogy Magyarországon van-e kultúrája a házhoz szállításos vásárlásnak, Lénárd elmondta, hogy ez a vásárlási mód kényelem és ár szempontjából is előnyösebb lesz a vásárlóiknak, és "ez a kereskedelem jövője, még akkor is, ha a helyzet egyelőre nem nevezhető megalapozottnak".

Lénárd szerint elég lenne egy mindössze 10%-os növekedés az eladásaikban a magyar piacon, hogy újra komfortzónába érezhessék magukat. "Általában az úttörőknek a legnehezebb, egy amerikai mondás szerint a pioníroknak mindig nyílvessző van a hátukban. Mi bízunk benne, hogy ezt a nyilazást is túléljük" - mondta Lénárd.

Frissítés: Rácz-Illés Máriától, a Csíki Sör Manufaktúra marketingvezetőjétől megtudtunk, hogy a cég egyelőre nem tervezi, hogy Romániában is értékesítene házhoz szállításos rendszerben. 

(vg.hu)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális