2018. március 17. szombatGertrúd, Patrik
EUR = 4.6646 RON
USD = 3.7833 RON
HUF = 1.4996 RON
GDP-növekedés = 7,0%
Átlagbér = 2392 lej (nettó)
Munkanélküliség = 4,6%
BET = 8,816.96(1.49%)
Infláció = 4,3%
Alapkamat = 2,25%

A haderő fejlesztésére hozna létre közös vállalatokat a védelmi minisztérium

 utolsó frissítés: 16:36 GMT +2, 2017. augusztus 04.

Adrian Ţuţuianu védelmi miniszter azt nyilatkozta pénteki sajtóértekezletén, hogy a gazdasági fejlődés jelentené a legjobb megoldást az ország biztonságára, ezért támogatja olyan közös vállalatok létrehozását, amelyek a haderő fejlesztéséhez szükséges eszközöket gyártanák.

"Olyan közös vállalatokat szeretnénk létrehozni, amelyek Romániában gyártanák a haderő fejlesztéséhez szükséges eszközöket és amelyek egyúttal hozzájárulnának a gazdaság fejlődéséhez. Azt gondolom, hogy gazdasági fejlődés jelentené a legjobb megoldást az ország biztonságára" - mondta a miniszter.

A Mediafax szerint a védelmi tárca az amerikai Bell Helicopters nevű harci helikoptereket gyártó vállalattal is egyeztetett arról, hogy közös gyárat létesítsenek Romániában. A gyár a tervek szerint nem csak a román hadsereg számára gyártana helikoptereket, hanem külföldre is értékesítenének belőlük.

Țuțuianu megerősítette, hogy olyan hadipari vállalatok képviselőivel is tárgyalt már, mint az Iveco Defence, a Ryan Metal Group, illetve a General Dynamic Land Systems, valamint a Romarmhoz tartoszó romániai hadipari vállalatokkal is egyeztetéseken vannak túl-

A miniszter felsorolta azokat az eszközöket, amelyekre a legsürgősebben szüksége lenne a hadseregnek: 173 tehergépkocsi (131 millió lej), 48 mentőautó (13,2 millió lej), muníció (12,4 millió lej), de szükség van autóbuszokra, védőfelszerelésekre, védőmellényekre, sisakokra és védőszemüvegekre is. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális