2018. július 16. hétfõValter
EUR = 4.6589 RON
USD = 4.0064 RON
HUF = 1.4350 RON
GDP-növekedés = 4,0%
Átlagbér = 2487 lej (nettó)
Munkanélküliség = 4,6%
BET = 7,933.45(0.16%)
Infláció = 5,41%
Alapkamat = 2,25%

Hogyan fog kinézni a jövő gazdasága? A Közgazdász Vándorgyűlésen erre keresik a választ

 utolsó frissítés: 14:41 GMT +2, 2017. augusztus 03.

A rohamos ütemű digitalizáció életünk minden területére kihat, lehetőségeket és veszélyeket hordozva magában. A szakemberek véleménye a jelenséggel kapcsolatosan változó – egyesek robbanásszerű termelékenység-növekedést, mások egyszerre jelentkező munkanélküliséget és munkaerőhiányt látnak benne –, viszont egy dologban mindenki egyetért: a jövő gazdasága az ipari forradalom 4.0 hatására teljesen másképp fog kinézni, mint ma.

A Romániai Magyar Közgazdász Társaság meghirdeti legrangosabb éves eseményét, a huszonhatodik alkalommal megrendezésre kerülő Közgazdász Vándorgyűlést. A 2017-es szakmai találkozónak Kolozsvár ad otthont október 6. és 8. között, a konferenciára közel 30 szakembert és több mint 200 résztvevőt várnak a szervezők.

Az idei vándorgyűlés mottója az "Ipari forradalom 4.0 – hogyan fog kinézni a jövő gazdasága?", fő témája a gazdasági környezet változása a technológia fejlődésének hatására. A plenáris előadásokon kívül hat tematikus szekcióban, előadások és műhelymunkák során neves üzletemberek, egyetemi tanárok és szakértők segítségével fogják áttekinteni a társadalom fejlődésének lehetőségeit és kihívásait a globális piac követelményeihez való felzárkózásban.

A Vándorgyűlésre szeptember 27-ig lehet bejelentkezni, augusztus 31-ig pedig kedvezményes áron regisztrálhatnak az érdeklődők. Jelentkezni a vandorgyules.rmkt.ro honlapon lehet, a folyamatosan frissülő oldalon követhető az esemény részletes programja és további információk is elérhetőek. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális