2019. február 19. kedd
EUR = 4.7401 RON
USD = 4.1850 RON
HUF = 1.4906 RON
GDP-növekedés = 4,0%
Átlagbér = 2688 lej (nettó)
Munkanélküliség = 3,9%
BET = 7,750.39(-0.18%)
Infláció = 3,3%
Alapkamat = 2,25%

Az OTP Bank felvásárolja a Banca Românească-t

 utolsó frissítés: 11:39 GMT +2, 2017. július 27.

Az OTP Bank Románia megvásárolja a National Bank of Greece-től a Banca Românească részvényeinek 99,28%-át, valamint a görög bank más romániai kitettségeit is. Az erről szóló megállapodást a hitelintézetek képviselői a tegnap este írták alá. A tranzakcióval kapcsolatos pénzügyi részleteket azonban a bankok nem kívántak közölni.

Az OTP Bank Románia közleményében azt írja, hogy a tranzakció véglegesítéséhez a pénzügyi felügyeleti szervek jóváhagyására is szükség van.

A tranzakció révén az OTP Bank Románia piaci részesedése 4%-ra nő Romániában, így a magyar tulajdonú hitelintézet a romániai bankpiac nyolcadik legerősebb szereplője lesz.

"Ez az új felvásárlás is azt bizonyítja, hogy az OTP Bank szilárd alapokkal, jó tőkésítéssel, valamint kiemelkedő likviditással rendelkezik, és a bank vezetősége elkötelezett aziránt, hogy megerősítse jelenlétünket a régióban" - idézi a közlemény Wolf Lászlót, az OTP Bank vezérigazgaztó-helyettesét. Wolf hozzátette, a bank felvásárlási stratégiája elsősorban az olyan piacokra összpontosít, ahol jók a fejlődési kilátások, és ahol elérhető egy optimális piaci méret.

"Kollégáimmal azon dolgozunk, hogy az összeolvadás mindkét bank ügyfelei számára pozitív változást hozzon. Ez nem csupán a fiókok jobb elérhetőségét, hanem a szolgáltatási színvonal további növelését is jelenti. A tranzakció pénzügyi zárására, a szükséges hatósági engedélyek kiadását követően várhatóan a 2018-as év elején kerülhet sor. Természetesen a jövőben további tranzakciókra is sor kerülhet a román piacon az OTP Csoport részvételével, de erre csak a jelenlegi tranzakciót követő teljes és sikeres integrációt követően kerülhet sor" - zárta szavait Wolf László. 

Diósi László, az OTP Bank Románia vezérigazgatója azt emelte ki, hogy mindent megtesznek a Banca Românească ügyfeleinek és alkalmazottainak minél egyszerűbb integrációja érdekében. "A két bank stratégiai eszközei, valamint a csapatok szakértelme új üzleti megközelítést tesznek lehetővé, így az OTP Bank lesz Románia legjelentősebb közepes méretű bankja" - mondta Diósi, aki hozzátette: az új intézet hozzájárul majd Románia fejlődéséhez a kis- és középvállalatok finanszírozásának bővítése révén.

"Az új struktúra alapját az OTP Bank értékei jelentik majd, amelyek folyamatos fejlődési lehetőséget teremtenek a tehetséges munkatársaknak, támogatást adnak a csapatmunkához és kezdeményező szerepet biztosítanak számunkra. A pénzügyi kultúra oktatását munkatársainknál kezdtük, majd folyamatosan terjesztjük ki a fiatal felnőttekre és szüleikre" – tette hozzá Diósi László. (közlemény)

OTP
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

pénzpiac