2018. június 25. hétfõVilmos
EUR = 4.6665 RON
USD = 4.0058 RON
HUF = 1.4372 RON
GDP-növekedés = 4,0%
Átlagbér = 2487 lej (nettó)
Munkanélküliség = 4,6%
BET = 7,965.65(-1.77%)
Infláció = 5,41%
Alapkamat = 2,25%

Liberális képviselő: a PSD igazi baloldali politikája a Văcăroiu fajta kormányzáshoz vezet vissza minket

 utolsó frissítés: 14:57 GMT +2, 2017. július 16.

A Szociáldemokrata Párt (PSD) igazi baloldali politikája lelassítja a gazdasági fejlődést és "Văcăroiu fajta" kormányzáshoz vezeti vissza az országot, állítja Ovidiu Raeţchi liberális képviselő.

"A PSD kormányzása semmit nem tett hozzá az ország fejlődéséhez. Nincsenek infrastrukturális befektetések. Semmi lényeges előrehaladás nem történt az autópályák ügyében. Minden nagy projektet elhalasztottak, mert várják azt a fantomszerű fejlesztési alapot" - nyilatkozta Ovidiu Raeţchi vasárnap az Agerpres hírügynökségnek küldött közleményében.

A liberális képviselő szerint a hadsereg modernizálása, amelytől a hazai ipar újjászületését várták, "csak elméleti szinten történt meg, de nem vált valósággá. Románia tartozása viszont 1,88 milliárd euróval nőtt az első öt hónapban, 2014 decembere óta a legmagasabb szintet érte el az állami befektetések a legalacsonyabbak az elmúlt tíz évben, a külföldi vállalkozások 13%-kal csökkentették befektetéseiket Romániában" - mondta Raeţchi.

A nemzeti liberális képviselő szerint a PSD által vezetett városokban a közpénzeket szociális segélyekre és fölösleges stadionokra költötték, míg az ország nyugati városaiban, ahol jobboldali polgármesterek vezették a városokat (Temesvár, Nagyszeben, Arad, Nagyvárad, Gyulafehérvár, Brassó), fejlődés volt tapasztalható. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális