Erdélyi Pitch
2017. november 18. szombatJenõ
EUR = 4.6400 RON
USD = 3.9322 RON
HUF = 1.4878 RON
GDP-növekedés = 6,1%
Átlagbér = 2376 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,0%
BET = 7,772.14(0.72%)
Infláció = 1,42%
Alapkamat = 1,75%

Johannis a kormány gazdasági intézkedéseiről: nem kell újra feltalálniuk a kereket

 utolsó frissítés: 09:00 GMT +2, 2017. július 16.

Stabilitásra és kiszámíthatóságra van szükség, nyilatkozta szombaton Klaus Johannis államelnök a kormány által előkészített gazdasági intézkedésekkel kapcsolatosan. "Nem kell különleges lépéseket tenniük és ismét felfedezni a kereket. Amit üzenni akartam és szerintem eléggé világos volt, hogy stabilitásra és kiszámíthatóságra van szükség" - nyilatkozta Johannis miután részt vett a Saber Guradian hadgyakorlaton.

Az államelnök hangsúlyozta, hogy senkinek nem tesznek jót a pénzügyi szektorban történő gyakori stratégiai változtatások.

"Ezeket nem lehet rövidtávon gyakorlatba ültetni. Az üzleti szféra, de az egyszerű ember is tudni szeretné, hogy mit akar az állam. Ezt jelenti a stabilitás és a kiszámíthatóság. Mindenki szeretne gazdasági fejlődést elérni, de nem előkészítés nélküli vagy gyengén előkészített intézkedések alapján, mert úgy nem érhetjük el a céljainkat. Még egyszer mondom, kiszámíthatóság és stabilitás - ezeket kell biztosítani, függetlenül attól, hogy ki van kormányon" - mondta Johannis. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális