2018. június 24. vasárnapIván
EUR = 4.6686 RON
USD = 4.0026 RON
HUF = 1.4420 RON
GDP-növekedés = 4,0%
Átlagbér = 2487 lej (nettó)
Munkanélküliség = 4,6%
BET = 8,108.84(-0.19%)
Infláció = 5,41%
Alapkamat = 2,25%

Turcan azzal vádolja a PSD-t, hogy nem is akarnak EU-s forrásokat használni a Nagyszeben-Pitesti autópályához

 utolsó frissítés: 19:06 GMT +2, 2017. július 14.

Raluca Turcan a Nemzeti Liberális Párt (PNL) első alelnöke azt kéri Corina Creţu európai biztostól, hogy tegye közzé a Nagyszeben-Piteşti autópálya finanszírozásának helyzetét. A liberális politikus azzal vádolja a Szociáldemokrata Pártot (PSD), hogy lemondtak az uniós forrásokról, amelyből megépíthették volna az autópályát.

"A PSD lemondott a Nagyszeben-Piteşti autópálya építésére szánt európai uniós pénzekről. Azt kérem Corina Creţu európai biztostól, hogy oktassa ki pártbéli kollégáit, tegye közzé az autópálya finanszírozásának helyzetét és magyarázza el, hogy a pályaszakaszra az EU biztosítja a pénzt, csupán annyit kell tenniük, hogy fogjanak neki dolgozni" - nyilatkozta Turcan egy sajtótájékoztatón.

Turcan szerint "az ország pénzét könnyebb ellopni, Fifor miniszter a Szuverén Fejlesztési és Befektetési Alapból építené az autópályát, vagyis egy nem létező alapból".

"Az autópálya a IV. páneurópai közlekedési folyosó részét képezi és vissza nem térítendő forrásokból lehetne megépíteni, a költségek 95 százaléka is elszámolható lenne!" - tette hozzá Turcan.

A közúti infrastruktúrát kezelő országos vállalat (CNAIR) egy héttel ezelőtt jelentette be, hogy a Nagyszeben-Piteşti autópálya 1-es és 5-ös szakaszának kivitelezési összértéke mintegy 560 millió euró, a két szakasz dokumentációját pedig elküldték az elektronikus közbeszerzési rendszerbe (SEAP).

Az árajánlatok leadására három hónap áll a vállalatok rendelkezésére. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális