2018. május 23. szerdaDezsõ
EUR = 4.6225 RON
USD = 3.9099 RON
HUF = 1.4583 RON
GDP-növekedés = 6,9%
Átlagbér = 2487 lej (nettó)
Munkanélküliség = 4,6%
BET = 8,429.08(2.04%)
Infláció = 4,95%
Alapkamat = 2,25%

Sikerült átvinni az APIA-támogatások megtartását célzó módosító javaslatokat

 utolsó frissítés: 12:51 GMT +2, 2017. július 14.

Pozitív döntés született Brüsszelben a kis- és középtermelők támogatását illetően: elfogadták a Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökség által nyújtott, úgynevezett APIA-támogatások megtartását célzó módosító javaslatokat - tájékoztat az RMDSZ csütörtöki közleménye.

"Az EU Közös Agrárpolitikájának (KAP) következő 2020-ban elfogadandó szakaszában a kis- és középtermelőknek járó támogatások továbbra is prioritást kell, hogy jelentsenek" - ezt szavazta meg a Régiók Bizottsága szerdai plenáris ülésén Borboly Csabának, Hargita Megye Tanácsa elnökének módosító javaslatai alapján, a 2020 utáni KAP című jelentés tárgyalásakor.

Az Régiók Bizottsága álláspontja szerint az Európai Unió mezőgazdasági politikájának olyan előírásokat kell tartalmaznia a jövőre vonatkozóan, amely kiemelten támogatja a kis- és középtermelőket, gazdálkodókat és családi vállalkozásokat.

Az idézett dokumentum szerint Borboly Csaba felszólalásában hangsúlyozta, hogy a közvetlen és területalapú kifizetések esetében elsősorban a kisebb és családi gazdaságokra kell a forrásokat összpontosítani, csökkenteni kell az adminisztrációs terheket, valamint olyan pénzügyi eszközöket kell bevezetni, amelyek a mezőgazdaság, a vidéki térségek és közösségek szükségleteit megfelelő módon fedezi.

"Örvendek, hogy sikerült Brüsszelben letisztázni és elfogadtatni az erdélyi gazdák érdekeinek is megfelelő módosító javaslatokat. Most Bukaresten van a sor, ott kell elérnünk, hogy a romániai álláspont is ez legyen" - nyilatkozta a közlemény szerint a szavazás után Borboly Csaba. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális