2018. június 24. vasárnapIván
EUR = 4.6686 RON
USD = 4.0026 RON
HUF = 1.4420 RON
GDP-növekedés = 4,0%
Átlagbér = 2487 lej (nettó)
Munkanélküliség = 4,6%
BET = 8,108.84(-0.19%)
Infláció = 5,41%
Alapkamat = 2,25%

Johannis: egyetlen kormányprogram sem mondhat ellent a gazdaság elemi igényeinek

 utolsó frissítés: 15:21 GMT +2, 2017. július 14.

Bármilyen nagyratörő is legyen, egyetlen kormányprogram sem mondhat ellent a gazdaság elemi igényeinek, ami a stabilitást és kiszámíthatóságot illeti - írja Klaus Johannis államfő üzenetében, amelyet a Kis- és középvállalkozások fehér könyvének román nyelvű kiadása alkalmából küldött.

A Kis- és Középvállalkozások (kkv) Országos Tanácsa által szervezett eseményen Cosmin Marinescu elnöki tanácsos tolmácsolta Johannis üzenetét - tájékoztatta az elnöki hivatal egy közleményben az Agerpres hírügynökséget.

Az államfő emlékeztetett, hogy az elnöki hivatal által kezdeményezett országprojekt konzultációján helyi és külföldi üzletemberek egyetértettek abban, hogy a stabilitás és a kiszámíthatóság az üzleti környezet két legfontosabb elvárása.

Az elnök felhívja a figyelmet arra, hogy az 5,7 százalékos gazdasági növekedés ellenére 6 milliárd lejjel kevesebb adó gyűlt be az első félévben, mint a tervekben szerepelt. Johannis indokoltnak tartja az üzleti szféra aggodalmait az utóbbi időben a kormány által bejelentett intézkedésekkel kapcsolatban, és úgy véli, hogy "alapvető fontosságú" lenne a kormány és az magánszféra közötti párbeszéd.

Johannis "az egészséges gazdaság gerincének" nevezte a kis- és középvállalkozásokat és aggasztónak minősítette, hogy a romániai kkv-nak 80 százaléka nem is tervezi, hogy európai uniós pénzalapokra pályázzon. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális