Erdélyi Pitch
2017. november 24. péntekEmma
EUR = 4.6536 RON
USD = 3.9215 RON
HUF = 1.4912 RON
GDP-növekedés = 6,1%
Átlagbér = 2376 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,0%
BET = 7,782.80(0.05%)
Infláció = 1,42%
Alapkamat = 1,75%

Johannis: egyetlen kormányprogram sem mondhat ellent a gazdaság elemi igényeinek

 utolsó frissítés: 15:21 GMT +2, 2017. július 14.

Bármilyen nagyratörő is legyen, egyetlen kormányprogram sem mondhat ellent a gazdaság elemi igényeinek, ami a stabilitást és kiszámíthatóságot illeti - írja Klaus Johannis államfő üzenetében, amelyet a Kis- és középvállalkozások fehér könyvének román nyelvű kiadása alkalmából küldött.

A Kis- és Középvállalkozások (kkv) Országos Tanácsa által szervezett eseményen Cosmin Marinescu elnöki tanácsos tolmácsolta Johannis üzenetét - tájékoztatta az elnöki hivatal egy közleményben az Agerpres hírügynökséget.

Az államfő emlékeztetett, hogy az elnöki hivatal által kezdeményezett országprojekt konzultációján helyi és külföldi üzletemberek egyetértettek abban, hogy a stabilitás és a kiszámíthatóság az üzleti környezet két legfontosabb elvárása.

Az elnök felhívja a figyelmet arra, hogy az 5,7 százalékos gazdasági növekedés ellenére 6 milliárd lejjel kevesebb adó gyűlt be az első félévben, mint a tervekben szerepelt. Johannis indokoltnak tartja az üzleti szféra aggodalmait az utóbbi időben a kormány által bejelentett intézkedésekkel kapcsolatban, és úgy véli, hogy "alapvető fontosságú" lenne a kormány és az magánszféra közötti párbeszéd.

Johannis "az egészséges gazdaság gerincének" nevezte a kis- és középvállalkozásokat és aggasztónak minősítette, hogy a romániai kkv-nak 80 százaléka nem is tervezi, hogy európai uniós pénzalapokra pályázzon. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális