2021. január 20. szerdaFábián, Sebestyén
EUR = 4.8741 RON
USD = 4.0207 RON
HUF = 1.3648 RON
GDP-növekedés = -10,3%
Átlagbér = 3372 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,3%
BET = 10,214.06(-0.28%)
Infláció = 2,06%
Alapkamat = 1,25%

A Dacia is elektromos autók gyártására készül

 utolsó frissítés: 15:43 GMT +2, 2017. július 10.

A Dacia is elektromos autók gyártására készül, hiszen a vállalatnak is alkalmazkodnia kell a világpiaci elvárásokhoz, és ahhoz, hogy egyre több autógyár jelenti be, hogy a jövőben főként az alternatív energiaforrásokra támaszkodó, elektromos, illetve hibrid hajtásláncú autókra helyezik a hangsúlyt - mondta a Digi24 hírtelevíziónak Hakim Boutehra, a Daciát tulajdonló Renault Románia kereskedelmi igazgatója.

Franciarország múlt héten jelentette be, hogy 2040-ig végleg be fog tiltani minden benzin- vagy dízelmotoros autót az országban. A francia környezetvédelmi tárca tervei szerint azok, akik hagyományos autók tulajdonosai, segítséget fognak kapni az államtól, hogy elektromos autóra, vagy hibridre váltsanak. A Digi24 a bejelentéssel kapcsolatban kérdezte a Dacia vezetőit, a vállalatnak ugyanis Franciaország már évek óta az egyik legfontosabb piaca.

"Az iparág jelentős átalakulásra készül, ennek az átalakulásnak a Dacia is részese lesz a jövőben. 2040 még távolinak tűnik, de nincs már annyira messze, így a terveink között az is szerepel, hogy a Dacia is ebbe az irányba induljon tovább. Nagyon fontos ugyanakkor, hogy a márka DNS-ének változatlannak kell maradnia: a Dacia továbbra is elérhető autó kell legyen" - mondta Boutehra.

Az év első négy hónapjában Romániában háromszorosára növekedett a hibrid vagy elektromos besorolású autók értékesítése az előző évhez viszonyítva. A Romániai Autógyártók és Importőrök Egyesülete szerint az országban csak az elmúlt három évben körülbelül 2 ezer alternatív energiaforrást használó személyautó került bejegyzésre, ennek fele 2016-ban.

Romániában az alternatív meghajtású autók aránya körülbelül 1%-osra tehető a forgalomban levő autók között. Európa nyugati államaiban is hasonló aránnyal számolnak, Franciaország viszont már most kiemelkedik, ott a hibrid és teljesen elektromos autók aránya eléri a 4%-ot.

A Volvo múlt héten jelentette be, hogy a 2019-től megjelenő új modelljeik mindenike vagy teljesen elektromos, vagy hibrid meghajtású lesz. (digi24, hírszerk.)

daciaautóelektromos
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

marketing

A könyvelés Budapest keresett szolgáltatása, még mindig!

A könyvelés Budapest keresett szolgáltatása, még mindig!

Rengetegen gondolják, hogy a könyvelés egy unalmas, mechanikus tevékenység, amely nélkülözi a kreatív gondolatokat, a valóság azonban ennek a szöges ellentéte! Már jó ideje rendkívül keresett szolgáltatás a könyvelés Budapest városában, ami azzal magyarázható, hogy a vállalkozások számára nélkülözhetetlen szolgáltatásról van szó. Az, hogy mennyire változatos, innovatív gondolkodásmódot igényel ez a tevékenység, az alábbiakban mutatjuk be. (X)