2018. december 17. hétfõLázár, Olimpia
EUR = 4.6540 RON
USD = 4.1197 RON
HUF = 1.4376 RON
GDP-növekedés = 4,0%
Átlagbér = 2688 lej (nettó)
Munkanélküliség = 4,1%
BET = 8,574.48(-0.16%)
Infláció = 4,25%
Alapkamat = 2,25%

A Dacia is elektromos autók gyártására készül

 utolsó frissítés: 15:43 GMT +2, 2017. július 10.

A Dacia is elektromos autók gyártására készül, hiszen a vállalatnak is alkalmazkodnia kell a világpiaci elvárásokhoz, és ahhoz, hogy egyre több autógyár jelenti be, hogy a jövőben főként az alternatív energiaforrásokra támaszkodó, elektromos, illetve hibrid hajtásláncú autókra helyezik a hangsúlyt - mondta a Digi24 hírtelevíziónak Hakim Boutehra, a Daciát tulajdonló Renault Románia kereskedelmi igazgatója.

Franciarország múlt héten jelentette be, hogy 2040-ig végleg be fog tiltani minden benzin- vagy dízelmotoros autót az országban. A francia környezetvédelmi tárca tervei szerint azok, akik hagyományos autók tulajdonosai, segítséget fognak kapni az államtól, hogy elektromos autóra, vagy hibridre váltsanak. A Digi24 a bejelentéssel kapcsolatban kérdezte a Dacia vezetőit, a vállalatnak ugyanis Franciaország már évek óta az egyik legfontosabb piaca.

"Az iparág jelentős átalakulásra készül, ennek az átalakulásnak a Dacia is részese lesz a jövőben. 2040 még távolinak tűnik, de nincs már annyira messze, így a terveink között az is szerepel, hogy a Dacia is ebbe az irányba induljon tovább. Nagyon fontos ugyanakkor, hogy a márka DNS-ének változatlannak kell maradnia: a Dacia továbbra is elérhető autó kell legyen" - mondta Boutehra.

Az év első négy hónapjában Romániában háromszorosára növekedett a hibrid vagy elektromos besorolású autók értékesítése az előző évhez viszonyítva. A Romániai Autógyártók és Importőrök Egyesülete szerint az országban csak az elmúlt három évben körülbelül 2 ezer alternatív energiaforrást használó személyautó került bejegyzésre, ennek fele 2016-ban.

Romániában az alternatív meghajtású autók aránya körülbelül 1%-osra tehető a forgalomban levő autók között. Európa nyugati államaiban is hasonló aránnyal számolnak, Franciaország viszont már most kiemelkedik, ott a hibrid és teljesen elektromos autók aránya eléri a 4%-ot.

A Volvo múlt héten jelentette be, hogy a 2019-től megjelenő új modelljeik mindenike vagy teljesen elektromos, vagy hibrid meghajtású lesz. (digi24, hírszerk.)

daciaautóelektromos
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

marketing