2021. január 27. szerdaAngelika
EUR = 4.8746 RON
USD = 4.0195 RON
HUF = 1.3592 RON
GDP-növekedés = -10,3%
Átlagbér = 3372 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,3%
BET = 10,354.98(0.13%)
Infláció = 2,06%
Alapkamat = 1,25%

Dragnea azt ígéri, egyetlen adóügyi intézkedést sem fognak hirtelen, tesztelés nélkül bevezetni

 utolsó frissítés: 17:05 GMT +2, 2017. július 05.

Egyetlen adóügyi intézkedést sem vezetnek be "hirtelen", csakis elemzéseket és részletekbe menő teszteléseket követően, nyilatkozta Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnök szerdán.

"A parlamenti többség és a kormány is azon dolgozik, hogy a Romániában működő vállalkozások becsületesen és az előrevetített szinten fizessék be adóikat. Ez nem jelenti azt, hogy a két-három intézkedésről nem lehet tárgyalni, azonban ezeket semmiképpen nem vezetjük be hirtelen, csakis elemzéseket és részletekbe menő teszteléseket követően. Amennyiben kiderül, hogy a profitjukat átirányító vállalkozásokat felfedő intézkedés a becsületes vállalkozásoknak kárt okozna, ezt az intézkedést nem vezetjük be" - magyarázta Dragnea a parlamentben, amikor az üzleti forgalomra kivetett adó bevezetésének határidejéről kérdezték.

Dragnea elmondta, hogy tárgyalt az ügyben Mihai Tudose kormányfővel is, aki azt mondta, hogy nem "szkeptikusan" nézi a kormányprogramba foglalt gazdasági intézkedéseket, hanem "nagyon elővigyázatosan, hogy elérik-e a kitűzött célokat".

"Ha elérik a céljukat, de a gazdaság más szegmenseiben gondot okoznak, akkor nem vezetjük be azokat az intézkedéseket. Tăriceanu úrral is megbeszéltük a részleteket, egyformán látjuk a dolgokat. Csütörtökön nem kommunikáltunk megfelelően a polgárokkal, egy mozgalmas napunk volt, de tisztáztuk a dolgokat. A szövetség nem sántít. A szolidaritási adót is kielemezzük, teszteljük, és amennyiben nem lenne pozitív hozadéka, nem fogjuk bevezetni" - hangsúlyozta Dragnea.

Arra a kérdésre, hogy ha nem vezetik be ezeket az intézkedéseket, akkor azt jelentené-e, hogy nem tartják magukat a kormányprogramhoz, Dragnea azt válaszolta, hogy komoly elemzéseket végeznek. "Remélem, megtaláljuk a módját annak, hogy a becsületes emberek és az államkassza is nyerjen ezáltal. Ha nem, akkor nem alkalmazunk olyan intézkedéseket, amelyek károsak lehetnek" - mondta a szociáldemokrata pártelnök. (agerpres) 

adóadótörvénykönyv
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális