2018. december 12. szerdaPandora, Gabriella
EUR = 4.6605 RON
USD = 4.1120 RON
HUF = 1.4403 RON
GDP-növekedés = 4,0%
Átlagbér = 2688 lej (nettó)
Munkanélküliség = 4,1%
BET = 8,551.77(-0.34%)
Infláció = 4,25%
Alapkamat = 2,25%

Ötszász munkahelyet hirdet meg idén a Dacia

 utolsó frissítés: 10:44 GMT +2, 2017. június 07.

Ötszáz munkahelyet hirdet meg ebben az évben a Renault Románia - jelentette be kedden Nagyváradon Yves Caracatzanis, a Renault-csoport romániai vezérigazgatója, az Automobile Dacia elnöke.

Sajtótájékoztatóján Yves Caracatzanis hangsúlyozta, az ország több nagyvárosába is ellátogat, a helyi hatóságokkal való egyeztetéseinek célja azonosítani azokat a területeket, amelyeken lehetőség lenne az együttműködésre. Az egyik ezek közül az oktatás. "Argeşen például partnerségi megállapodásokat kötöttünk a duális képzés megvalósítása érdekében. Megjegyzendő ugyanakkor, hogy a Renault Románia 500 állást kínál különféle képzettségi szintű személyeknek" - mondta Yves Caracatzanis.

A sajtótájékoztatón részt vett a Bihar Megyei Tanács elnöke, Pásztor Sándor is, aki hangsúlyozta, a helyi és megyei hatóságok vállalták, hogy a megye mind a tíz városában lehetőséget biztosítanak elektromosautó-töltőpontok kialakítására, "és ha kell, finanszírozzák is ezek létrehozását".

Florin Birta alpolgármester megjegyezte, az önkormányzat nyitott az e téren való együttműködésre, erre utal az is, hogy a helyi tanács már elfogadott egy határozatot, amelynek értelmében első körben négy elektromos töltőállomást létesítenek Nagyváradon, egy másik határozattal pedig adómentessé tették az elektromos autókat. (agerpres)

dacia
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

marketing