2018. május 25. péntekOrbán
EUR = 4.6243 RON
USD = 3.9431 RON
HUF = 1.4513 RON
GDP-növekedés = 6,9%
Átlagbér = 2487 lej (nettó)
Munkanélküliség = 4,6%
BET = 8,264.44(-0.97%)
Infláció = 4,95%
Alapkamat = 2,25%

Nőtt a háromszékre látogató turisták száma

 utolsó frissítés: 17:15 GMT +2, 2017. május 31.

Az idei első negyedévben a tavalyhoz képest huszonöt százalékkal nőtt a Kovászna megyébe látogató turisták száma, derült ki a Statisztikai Hivatal legfrissebb adataiból, amelyeket Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke ismertetett. Az adatsor szerint a központi régióban Háromszéken a legnagyobb a növekedés aránya, Kovászna megyében az első három hónapban 27,7 százalékkal nőtt a turisták száma, országosan a második helyen szerepel Kolozs megye után, ahol 31,3 százalékos növekedést regisztrálnak.

Az elmúlt években elindított, Háromszék turisztikai kínálatát, természeti értékeit népszerűsítő kampány gyümölcse kezd beérni, véli a tanácselnök, aki reményét fejezte ki, hogy a nyári idényben még nagyobb ütemű növekedés lesz, hiszen június-július időszakában fontos lovas eseményeknek ad otthont Kovászna megye. "Júniusban huszártoborzó lesz, júliusban az országos kettesfogathajtó verseny második fordulóját Bodok községben tartják, majd a 7. Székely Vágtára várjuk a helyiek mellett a turistákat is" – emelte ki a tanácselnök.  

Májusi soros ülésén arról döntött a megyei tanács, hogy ötvenezer lejjel támogatja az országos kettesfogathajtó versenyt, amelynek helyszíne Oltszem lesz, ahol európai standardoknak megfelelő fogathajtó pályát alakítottak ki közösen a bodoki önkormányzattal.

"Az év második felében ismét román bloggereket, turisztikai szakírókat és újságírókat várunk Háromszékre, hogy megismerkedjenek a megye idegenforgalmi lehetőségeivel, terveink között szerepel nemzetközi újságírócsapatot is meghívni Kovászna megyébe. Azt tapasztaltuk, hogy az ilyen típusú tanulmányutaknak nemcsak jó a visszhangja, hanem konkrét eredményeket is hoz, többek között ennek köszönhetően jelent meg Háromszék, mint turisztikai úti cél a Blue Air légitársaság magazinjában, amelyet április és május hónapban lehetett olvasni a Blue Air járatokon" – tájékoztatott Grüman Róbert, Kovászna Megye Tanácsának alelnöke. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális