2019. február 19. kedd
EUR = 4.7401 RON
USD = 4.1850 RON
HUF = 1.4906 RON
GDP-növekedés = 4,0%
Átlagbér = 2688 lej (nettó)
Munkanélküliség = 3,9%
BET = 7,750.39(-0.18%)
Infláció = 3,3%
Alapkamat = 2,25%

Grindeanu: eljött az ideje, hogy minden faluban legyen bankautomata

 utolsó frissítés: 13:10 GMT +2, 2017. május 22.

Románia vidéki települései "kevésbé vonzók pénzügyi szempontból" a bankok számára - nyilatkozta hétfőn Sorin Grindeanu miniszterelnök, hozzátéve: eljött az ideje, hogy minden faluban vagy községben legyen legalább egy bankautomata.

"Románia vidéki települései kevésbé vonzóak pénzügyi szempontból az önök számára, és ezt megértem, de lehet, hogy eljött az ideje, hogy a templom, a polgármesteri hivatal, az iskola és a szocializációs hely - hogy így mondjam - mellett legyen miden faluban vagy községben legalább egy bankautomata. Nem kérem, hogy úttörő vagy önkéntes munkát végezzenek, csak azt kérem, hogy gondoljanak a vidék óriási gazdasági potenciáljára, hiszen itt él a román lakosság fele, és azt hiszem, hogy ez korlátlan lehetőségeket kínál" - mondta Grindeanu a Pénzügyi Piac Fórumán.

A kormányfő szerint érdemes figyelembe venni, hogy a pénzügyi tranzakciók jelentős része interneten történik, a nyugati országokban tapasztalt tendenciát Románia is követi, hiszen kevesebb bürokráciával, az átutalások idejének csökkenésével, olcsóbb szolgáltatásokkal jár, ugyanakkor korlátozható ezáltal a szürke gazdaság, és nőhet a külföldi befektetők érdeklődése.

A Bankok Romániai Egyesülete hétfőn szervezi a Pénzügyi Piac Fórumát. Az eseményen részt vesz a Román Nemzeti Bank kormányzója, Mugur Isărescu is. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

pénzpiac