2021. január 27. szerdaAngelika
EUR = 4.8746 RON
USD = 4.0195 RON
HUF = 1.3592 RON
GDP-növekedés = -10,3%
Átlagbér = 3372 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,3%
BET = 10,354.98(0.13%)
Infláció = 2,06%
Alapkamat = 1,25%

Korodi: az RMDSZ támogatja az adóügyi visszaélések megelőzésére kidolgozott kormányjavaslatot

 utolsó frissítés: 14:40 GMT +2, 2017. május 18.

"Dicséretes, hogy a jelenlegi kormány is kiemelten foglalkozik az RMDSZ által már tavaly jogszabály-tervezet formájában előterjesztett adóügyi kihágásokat visszaszorító megoldással, amelyben azt kértük, hogy az adóhatóságok ne büntessék a cégeket, hanem inkább egy olyan cselekvési tervet készítsenek elő, amely alapján az adott vállalkozó rendbe hozhatja az általa elkövetett szabálysértéseket, kihágásokat. Az elmúlt időszakban a szakminisztérium közvitára bocsátotta a kormány erre vonatkozó intézkedéscsomagját, és erről a mai kormányülésen is tárgyalnak. A kormány intézkedéscsomagja viszont nem csak az adóügyi hivatal ellenőrzésein könnyít, hanem a Munkaügyi Főfelügyelőség és más ellenőrző intézményekén is, ez pedig fontos és jó" – mutatott rá Korodi Attila, az RMDSZ képviselőházi frakcióvezetője ma délelőtt, azt követően, hogy a kormány mai ülésének első napirendi pontja volt a javaslat.

Az RMDSZ alsóházi frakcióvezetője elmondta, hogy a Szövetség erre vonatkozóan már az elmúlt mandátumban iktatott egy törvénymódosító-javaslatot, amelyben azt kérte, hogy a vállalkozóbarát környezet érdekében az ANAF ellenőrzései során nevelő rendszert vezessen be a büntető helyett.

"Romániában a jogrendszer egyik napról a másikra változik, és a cégek sok esetben képtelenek ezzel lépést tartani, így a jogkeret esetenként arra buzdítja a vállalatokat, hogy kiskapukat keressenek. Ez a javaslat viszont arra kötelezné őket, hogy belátható időn belül orvosolják a problémát egy szakhatóság által kibocsátott cselekvési terv mentén" – taglalta Korodi Attila, az RMDSZ Hargita megyei parlamenti képviselője.

A kormány adóügyi visszaélések megelőzésére vonatkozó jogszabály-javaslata értelmében a cégeknek 90 nap állna rendelkezésükre, hogy az adóügyi és más ellenőrző hivatalok, intézmények által jelzett problémákra megoldást találjanak. (rmdsz-tájékoztató)

adó
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális