2021. január 20. szerdaFábián, Sebestyén
EUR = 4.8741 RON
USD = 4.0207 RON
HUF = 1.3648 RON
GDP-növekedés = -10,3%
Átlagbér = 3372 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,3%
BET = 10,214.06(-0.28%)
Infláció = 2,06%
Alapkamat = 1,25%

Grindeanu a befektetőknek: nem tett jót nekünk az adózási rendszer megváltoztatásáról folyó nyilvános eszmecsere

 utolsó frissítés: 17:01 GMT +2, 2017. április 27.

Nem tett jót az országnak az adórendszer megváltoztatásáról szóló eszmecsere - jelentette ki csütörtökön, a romániai nagybefektetőkkel folytatott megbeszélésén Sorin Grindeanu kormányfő.

A Victoria-palotában tartott találkozón a miniszterelnök azt mondta a befektetőknek: tisztában van vele, hogy egyetlen üzletember sem tud stabil és előrelátható adórendszer hiányában tervezni. "Mind csökkentettük az illetékeket, az adókat, de azt hiszem, sokan önök közül össze vannak zavarodva a nyilvánosságban megjelent mindenféle projektek láttán. Nem akarom titkolni, be kell vallanom őszintén, hogy ez az egész eszmecsere az adózási rendszer megváltoztatásáról nem tett jót nekünk"- mondta Grindeanu.

A kormányfő szerint az ilyen jellegű vitáknak elsősorban "házon belül" kell zajlaniuk, mielőtt a nyilvánosság elé kerülnek. Grindeanu azt is közölte: az általa nagyon fontosnak tartott prevenciós törvény tervezete már közvita alatt van. "A mi érdekünk nem az, hogy bezárassunk cégeket, hanem az, hogy ezek a cégek szabályosan működjenek, mert csak így tudnak hozzájárulni Románia GDP-jéhez" - mondta a miniszterelnök. (agerpres)

adó
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális