2018. május 25. péntekOrbán
EUR = 4.6243 RON
USD = 3.9431 RON
HUF = 1.4513 RON
GDP-növekedés = 6,9%
Átlagbér = 2487 lej (nettó)
Munkanélküliség = 4,6%
BET = 8,264.44(-0.97%)
Infláció = 4,95%
Alapkamat = 2,25%

Melyik a legnépszerűbb okostelefon-gyártó a világon?

 utolsó frissítés: 15:11 GMT +2, 2017. április 26.

Globálisan az Apple okostelefonjait és tabletjeit használják a legtöbben - derül ki abból a tanulmányból, amelyet a Newzoo 550 millió felhasználó bevonásával készített, és amelyről a Statista készített ábrát.

A tanulmány két legfontosabb megállapítása, hogy az Apple a koreai Samsunggal elért piaci dominanciája még mindig elképesztő méreteket ölt. A két gyártó tulajdonképpen a globális mobilpiac felét kisajátította magának. A másik viszont, hogy a kínai gyártók folyamatosan erősödnek, a globálisan tíz legtöbbet használt márkának már fele kínai. Az európai piacon is egyre nagyobb terjeszkedésbe kezdő Huawei a harmadik, a Xiaomi negyedik, és a már kínai kézben levő Lenovo is befért a top 5-be. Az első tízben az LG (koreai), a Sony (japán) és a HTC (tajvani) fért még bele, mint nem kínai mobilbrand.

A statisztikák 2016 júliusára vonatkoznak, a felmérésbe csak az aktívan használt okoseszközöket vonták be.

Infographic: Whose Devices Are Being Used The Most? | Statista You will find more statistics at Statista

A tanulmányból egyébként az is kiderül, hogy 2016-ban a világ lakosságának 31%-a számított okostelefon-tulajdonosnak, vagyis körülbelül 2,3 milliárd ember. A felhasználók majdnem felét, 49%-át adják már az dél-kelet-ázsiai országok, mindössze 19%-át pedig az egy kalap alá vett közel-keleti és afrikai felhasználók. Szóval korántsem igaz, hogy szinte már mindenkinek okostelefonja volna, ezt mutatja az alábbi ábra is, amely 14 különbböző országban mutatja az okostelefon-tulajdonosok, a klasszikus telefonokat használók, és azok arányát is, akiknek a tulajdonukban nincs telefon.

Infographic: Smartphones Aren't as Ubiquitous as You Think | Statista You will find more statistics at Statista 

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

marketing