Erdélyi Pitch
2017. október 23. hétfõGyöngyi
EUR = 4.5975 RON
USD = 3.8945 RON
HUF = 1.4922 RON
GDP-növekedés = 6,1%
Átlagbér = 2376 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,1%
BET = 7,938.41(0.06%)
Infláció = 1,42%
Alapkamat = 1,75%

Közgyűlést tartott a Keresztúri tejfeldolgozó

 utolsó frissítés: 16:27 GMT +2, 2017. április 25.

A Nagy-Küküllő Mezőgazdasági Szövetkezet évértékelő közgyűlést tartott április 22-én a székelykeresztúri Zeyk Domokos Technológiai Líceum dísztermében, ahol a tulajdonosok egynegyede vett részt.

A közgyűlést a szövetkezet elnöke, Petroczki Géza vezette, aki ismertette az elmúlt időszakban történt változásokat. A szövetkezet megalapításának miértjétől a tavalyi évi fejlesztésekig minden szóba került, felszínre hozva a közelmúlt nehézségeit is. Bemutatták a tejfeldolgozó helyiségeit, a Csengő szövetkezet által megvásárolt, és a székelykeresztúri tejfeldolgozóban használt kétsoros poharazó gépet (30 ezer euró), valamint a magyar államtól, Bálint Sándor volt szövetkezeti elnök közbenjárásával adományba kapott árukihordó autót is (40 ezer euró).

A közgyűlés az évértékelő jelentést tudomásul vette, és egyöntetűen elfogadta. A néhány feltárt apró hiba korrigálására az elmúlt "szűkös évben" nem volt lehetőség, de a vezetőség biztosította a közgyűlést arról, hogy ennek orvoslása a jövőben megtörténik.

Elfogadták a 2016-os könyvelési mérleget is, majd a szövetkezet elnöke ismertette a 2017-es év üzleti tervét, amit a közgyűlés szintén egyöntetűen fogadott el.

A közgyűlés egy tartózkodást leszámítva egyhangúlag megszavazta az 1 millió lej értékű új készletfinanszírozó banki hitel elfogadását, ami a nyári tejpénzek időben, havi rendszerességgel történő kifizetésére szolgál a megfelelő áron, amit a télen eladott sajtból származó bevétel fedez majd.

Két tagcsere mellett (ők nem tettek eleget vezetőtanácsi kötelezettségeiknek), újra bizalmat szavaztak a Vezető Tanács tagjainak. A Vezető Tanács elnöke Petroczki Géza, míg alelnökei Szőcs Béla és Tamás Pál maradtak. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

marketing