2018. április 20. péntekTivadar
EUR = 4.6579 RON
USD = 3.7656 RON
HUF = 1.5007 RON
GDP-növekedés = 6,9%
Átlagbér = 2487 lej (nettó)
Munkanélküliség = 4,6%
BET = 8,947.64(-0.05%)
Infláció = 4,95%
Alapkamat = 2,25%

Vasilescu: július 1-jétől lép érvénybe az egységes bértörvény

 utolsó frissítés: 15:52 GMT +2, 2017. április 19.

Lia Olguţa Vasilescu munkaügyi miniszter azt nyilatkozta szerdán, hogy az egységes bértörvényről szóló törvénytervezet a célegyenesbe érkezett és július 1-jétől alkalmazni fogják.

"A kormányprogramnak megfelelően az egységes bértörvény július elsejétől kötelező módon érvénybe lép. Nyitottak vagyuk azokra a módosító javaslatokra, amiket valószínű benyújtanak a parlamentben. Az eddigi módosító javaslatok nagy része véleményem szerint úgy született, hogy a javaslattevők nem olvasták el figyelmesen a törvényt" - nyilatkozta a miniszter a parlamentben.

Azt mondta, hogy miután minden javaslatot áttanulmányoz, még egyszer találkozik a szakszervezeti vezetőkkel.

"Mielőbb benyújtjuk a törvényt a parlamentbe és semmi kétségem nincs afelől, hogy simán át is megy. Beleszámoltuk az időbe azt is, hogy az államfő kihirdetés előtt esetleg visszaküldi a törvényt a parlamentbe" - tette hozzá Vasilescu.

A munkaügyi miniszter elmondta: az egységes bértörvényben a köztársasági elnök alapbére a legmagasabb, de lesznek olyan kategóriák, amelyben a pótlékok hozzáadása után az államfőnél többet lehet keresni. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális