2019. május 27. hétfõHella
EUR = 4.7612 RON
USD = 4.2560 RON
HUF = 1.4596 RON
GDP-növekedés = 4,0%
Átlagbér = 3075 lej (nettó)
Munkanélküliség = 3,9%
BET = 8,189.13(0.98%)
Infláció = 4,11%
Alapkamat = 2,25%

A Heineken kérésére az "Igazi" megnevezés nélkül marad a Csíki Sör

 utolsó frissítés: 19:08 GMT +2, 2017. március 27.

A Heineken Románia és az Igazi Csíki Sört gyártó a Csíki Sör Manufaktúra hétfőn délután bejelentette, hogy megállapodtak, és minden peres ügyet megszüntetnek egymás ellen. Lénárd András, a csíkszentsimoni gyár többségi tulajdonosa a Transindex megkeresésére elmondta, hogy kompromisszumos megállapodás született, melynek részeként elhagyják az "Igazi" megnevezést a sör nevéből.  

"A mi részünkről az a kompromisszum, hogy elengedjük az Igazi megnevezést. Valószínű ez sértette a multinacionális céget, hogy mi igazinak nevezzük a termékünket. Részükről az egyezség része az, hogy lemondanak a Csíki Premium megnevezésről, amelyet ők utólag védtek le. Erről született egy szóbeli megállapodás, pár sorban rögzítettük a szándékunkat, és a következő 30 napban készül erre egy erős jogi dokumentum, hogy pontosan milyen jogi ügyekből lépünk vissza, és mi ennek pontosan az időtérképe" - mondta Lénárd András a Transindex megkeresésére. 

Arra a kérdésünkre válaszolva, hogy melyik fél kezdeményezte a tárgyalásokat, Lénárd elmondta, hogy már régóta egyeztetnek a Heineken Románia képviselőivel. "Amikor az európai márkaügyi hivatal elsőfokon nekünk ítélte a márkát, már akkor az eljárás része volt az, hogy a felek próbáljanak megegyezni a hivatalon kívül. Akkor volt két tárgyalás, de megegyezésre nem került sor. Elég nagy nyomás volt mindenféle irányból a Heinekenen, ezért valószínű, hogy jobbnak tartották, hogy leüljenek a tárgyalóasztalhoz, így ebben az esetben ők kezdeményezték a tárgyalást" - mondta Lénárd. (hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

marketing