2018. május 23. szerdaDezsõ
EUR = 4.6225 RON
USD = 3.9099 RON
HUF = 1.4583 RON
GDP-növekedés = 6,9%
Átlagbér = 2487 lej (nettó)
Munkanélküliség = 4,6%
BET = 8,429.08(2.04%)
Infláció = 4,95%
Alapkamat = 2,25%

Kolozsvári sikerrel zárult a Kárpát-medence legrangosabb menedzsment esettanulmány versenye

 utolsó frissítés: 11:41 GMT +2, 2017. március 16.

Kolozsvári hallgatók győzelmével zárult a régió legrangosabb gyakorlati menedzsment versenye, a budapesti Országos Esettanulmány Verseny.

A Budapesti Corvinus Egyetem és az EVK Szakkollégium által szervezett verseny döntő fordulóján 16 négyfős csapat közül a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézetének hallgatói, a Deák Levente (Pénzügy és bank, 3. év), Deák Péter (Gazdasági informatika, 2. év), Éltes Rita (Menedzsment, 2. év) és Kiss Alpár (Vállalkozásmenedzsment mesteri 2. év) által alkotott Synergy fantázianevű csapat bizonyult a legjobbnak - számol be a Magyar Intézet hivatalos oldala.

A rangos nemzetközi versenyt idén először kétfordulós rendszerben szervezték meg. A résztvevő egyetemek legfennebb három hallgatói csapatot nevezhettek. A BBTE Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézetét a verseny idei kiírásában képviselő három csapat mindegyike sikerrel teljesítette az online fordulót, és be is jutott a budapesti élő fordulóra.

A verseny online fordulójának témáját a Vortex Nutrition étrendkiegészítőket forgalmazó vállalat menedzsmentje szolgáltatta, a budapesti, 16 csapatos élő forduló esettanulmányát pedig a Bátor tábor vezetősége bocsátotta a versenyzők rendelkezésére.

A Synergy csapat esettanulmány-megoldását a gyakorló szakemberekből, vállalatvezetőkből és tanácsadókból álló zsűri Budapesten az elődöntő csoportból továbbjuttatta a döntőbe, majd ott azt az első helyre értékelte.

További információkat a Magyar Intézet honlapjáról olvashattok. 

Fotó a győztes csapatról: dr. Györfy Lehel (egyetemi docens, felkészítő tanár), Éltes Rita, Deák Levente, Deák Péter és Kiss Alpár.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális