2018. január 17. szerdaAntal, Antónia
EUR = 4.6599 RON
USD = 3.8182 RON
HUF = 1.5080 RON
GDP-növekedés = 8,8%
Átlagbér = 2392 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,0%
BET = 8,253.34(0.25%)
Infláció = 3,23%
Alapkamat = 2,00%

Dragnea: ebben a mandátumban elkészül az erdélyi autópálya

 utolsó frissítés: 15:44 GMT +2, 2017. március 15.

Úgy hiszi, hogy ebben a mandátumban elkészül az erdélyi autópálya és a IV. folyosó - mondta kedden Liviu Dragnea PSD-elnök.

"Călin Popescu-Tăriceanuval együtt több találkozón vettünk részt az utóbbi időben a kormány tagjaival és meg vagyok győződve arról, hogy ebben a mandátumban legalább két autópálya szeli át Romániát: a IV. folyosó, azaz a Konstanca - Bukarest - Piteşti - Nagyszeben - Déva - Nagylak, és az erdélyi autópálya, a volt Bechtel-sztráda. (...) Hiszek abban, hogy a szállítási miniszter, az útügyi társaság, a miniszterelnök megvalósítja ezeket" - mondta Dragnea a B1 televízió műsorában.

Amikor azt kérdezték, hogy bevállalna-e egy fogadást ebben az ügyben azt válaszolta: "Én nem fogadok más nevében".

A Piteşti-Nagyszeben útszakasz megvalósíthatóságáról szólva azt mondta: keresik a megoldást arra, hogy ezt az a társaság végezze, amelyik elkezdte.

"Úgy tudom, holnap lenne a határidő. Arra kell megoldást találni, hogy meghosszabbítsuk a határidőt, hogy a megvalósíthatósági tanulmányt az a cég fejezze be, amelyik elkezdte. Mert a másik lehetőség az lenne, hogy elölről kezdjük a közbeszerzést, ami azt jelentené, hogy két-három évvel kitoljuk a megvalósítást" - mondta Dragnea. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális