2018. február 20. keddÁlmos
EUR = 4.6609 RON
USD = 3.7530 RON
HUF = 1.4977 RON
GDP-növekedés = 8,8%
Átlagbér = 2392 lej (nettó)
Munkanélküliség = 4,6%
BET = 8,314.96(0.00% )
Infláció = 3,23%
Alapkamat = 2,00%

Lázár János hamarosan meglátogatja az Igazi Csíki Sör gyártóját, és hasznos jótanácsokkal fogja ellátni

 utolsó frissítés: 15:08 GMT +2, 2017. március 03.

Hamarosan Erdélybe utazik és hasznos jótanácsokkal fogja ellátni az Igazi Csíki Sör gyártóját - jelentette ki Lázár János a magyar miniszterelnökséget vezető miniszter egy tegnapi sajtótájékoztatón, amelyen arról kérdezték, hogy hol tart az csíkszentsimoni gyártó ügye, illetve sikerült-e rendezniük a vitát a Heinekennel.

Lázár elmondta, utoljára szűk egy hónapja találkozott a Heineken magyar képviseletének vezetőivel és a holland nagykövetség munkatársaival. Lázár a találkozót követően, amelyen elmondása szerint vendégei "az asztalt verték", szólította fel Hódmezővásárhely lakosait a holland sörgyártó termékeinek bojkottjára.

Lázár azt is elmondta, hogy bár azóta nem találkozott a vállalat képviselőivel, kapott tőlük egy levelet, amelynek tartalmáról viszont nem árult el részleteket.

A Marosvásárhelyi Táblabíróság január végén hosszú pereskedés után jogerősen helyt adott a Heineken Románia keresetének, és az Igazi Csíki Sört gyártó vállalatnak megtiltotta a Csíki Sör márkanév használatát. A csíkszentsimoni gyártó nemrég bejelentette, hogy átmenetileg Igazi Tiltott Sörre változtatja a termék nevét. (hvg.hu, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális