2018. május 27. vasárnapHella
EUR = 4.6288 RON
USD = 3.9524 RON
HUF = 1.4479 RON
GDP-növekedés = 6,9%
Átlagbér = 2487 lej (nettó)
Munkanélküliség = 4,6%
BET = 8,263.10(-0.02%)
Infláció = 4,95%
Alapkamat = 2,25%

Grindeanu: a költségvetési törvény kihirdetésének késése megkérdőjelezi a kormány intézkedéseit

 utolsó frissítés: 15:35 GMT +2, 2017. február 16.

A 2017-es állami költségvetésről szóló törvény kihirdetésének késése "megkérdőjelezi" a már elrendelt, illetve a kormányprogramba foglalt jövőbeni intézkedéseket - hangsúlyozta csütörtökön Sorin Grindeanu miniszterelnök. A kormányfő a kormányülés elején megköszönte a minisztereknek, hogy folytatják a munkájukat, "noha a költségvetési törvény kihirdetése még várat magára".

"Bár rekordidő alatt sikerült összeállítanunk a költségvetést, amely lehetővé tenné, hogy gyakorlatba ültessük a kormányprogramban vállaltakat, munkánkat késleltetik, sőt mi több: a már elrendelt intézedések is megkérdőjeleződhetnek, ha a költségvetési törvény kihirdetése tovább várat magára. Mi a munkánkat elvégeztük, elfogadtuk a szükséges jogszabályokat, és minden intézkedésre pénzt irányoztunk elő" - mondta Grindeau.

A kormányfő szerint a büdzsé hiánya nem csak a minisztériumok, hanem a megyei és helyi hatóságok tevékenységét is akadályozza. A kabinet ülésének elején ugyanakkor a miniszterelnök felszólította Lia Olguţa Vasilescu munkaügyi minisztert, sürgesse meg az egységes bértörvény tervezetének kidolgozását. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális