2018. május 27. vasárnapHella
EUR = 4.6288 RON
USD = 3.9524 RON
HUF = 1.4479 RON
GDP-növekedés = 6,9%
Átlagbér = 2487 lej (nettó)
Munkanélküliség = 4,6%
BET = 8,263.10(-0.02%)
Infláció = 4,95%
Alapkamat = 2,25%

A zöld- és kékgazdaság az idei EFIKOT központi témája

 utolsó frissítés: 10:14 GMT +2, 2017. február 15.

Idén XVI. alkalommal szervezi meg a Romániai Magyar Közgazdász Társaság Ifjúsági Frakciója (RIF) az Erdélyi Magyar Fiatal Közgazdászok és Vállalkozók Találkozóját (EFIKOT), amelynek ezúttal Székelyudvarhely ad helyet március 24-26. között.

Ebben az évben a zöld-, és kékgazdaság a központi téma. "Számos új, még kiaknázatlan lehetőséget tár fel előttünk ez a világ, hiszen a legújabb trendek is effelé mutatnak. A zöld gazdaság senki számára nem ismeretlen fogalom, viszont a kék, úgyis mondhatnák a még zöldebb, már igen" - írják a szervezők közleményükben.

A hagyományos plenáris előadásokat, a megszokott módon négy szekció követi. A négy szekcióelőadás célja, hogy még inkább kibontsa az adott területeken felvetett témákat, reflektáljon bizonyos problémákra.

Az első a CSR (társadalmi felelősségvállalás). A multik már nagy sikereket tudhatnak maguk mögött a témában, viszont Erdélyben nagyon kevés a követendő példa. Második szekció a Vállalkozz korlátok nélkül. Ez a szekció azért rendhagyó, mert testi vagy szellemi fogyatékkal élő személyek fognak felszólalni, illetve olyanok, akik hasonló helyzetben levő személyeket alkalmaznak.A Lehetőségek az újrahasznosításban szekció arra fókuszál majd, hogy melyek azok a megvalósítások, amelyek kézenfekvőek és mégis csak nagyon kevesen alkalmazzák. Az utolsó szekció, mint minden évben az Innovációval foglalkozik, azaz a next generationnel.

A regisztrációval és a konferencia részletes programjával kapcsolatos további információt az EFIKOT honlapján, vagy Facebook oldalán olvashatsz. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális