2019. május 27. hétfõHella
EUR = 4.7612 RON
USD = 4.2560 RON
HUF = 1.4596 RON
GDP-növekedés = 4,0%
Átlagbér = 3075 lej (nettó)
Munkanélküliség = 3,9%
BET = 8,189.13(0.98%)
Infláció = 4,11%
Alapkamat = 2,25%

Már diplomáciai üggyé vált az Igazi Csíki Sör-botrány

 utolsó frissítés: 11:32 GMT +2, 2017. február 04.

Itt két cég közötti problémáról van szó, amiben politizálásnak nincs helye. A román legfelsőbb bíróság úgy döntött, hogy a Heineken használhatja a márkanevet Romániában - jelentette ki az Index megkeresésére Elzo Molenberg, Hollnadia budapesti nagykövet-helyettese azt követően, hogy Hódmezővásárhely önkormányzata bojkottra hívta a helyi lakosságot.

A bojkott részeként arra kérték az embereket, hogy ne vegyenek Heineken termékeket, amiért a Marosvásárhelyi Táblabíróság a Heineken Romániának adott igazat a márkavitában.

Az Index szerint Molenberg beszélt a Heineken magyarországi vezetésével, és azt javasolta nekik, hogy tárgyaljanak Lázár János magyar Miniszterelnökséget vezető miniszterrel, aki csatlakozva Hódmezővásárhely önkormányzatához és a Jobbikhoz, támogatja a Heineken termékek bojkottját.

A nagykövet-helyettes azt mondta, hogy próbálta elérni a Miniszterelnökséget, de egyelőre nem vették fel a telefont. Szerinte mindeképpen beszélniük kellene egymással a feleknek, hogy ne eszkalálódjon tovább a konfliktus.

"A Heineken csak magyar termékeket használ sörtermelésre, ötszáz embert foglalkoztatnak Magyarországon, rendesen fizetik az adót" - jelentette ki Molenberg, aki jelentést fog készíteni a holland hatóságoknak a témában. (index)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális