Erdélyi Pitch
2017. október 24. keddSalamon
EUR = 4.5988 RON
USD = 3.9154 RON
HUF = 1.4922 RON
GDP-növekedés = 6,1%
Átlagbér = 2376 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,1%
BET = 7,900.58(-0.41%)
Infláció = 1,42%
Alapkamat = 1,75%

A mexikóiak már a Twitter megvásárlásán gondolkodnak, hogy megállítsák Trumpot

 utolsó frissítés: 16:14 GMT +2, 2017. január 13.

A Bloomberg szerint egy ideje furcsa ötlettel viccelnek egymás között a mexikói devizakereskedők. Az elsőre kissé komolytalannak tűnő javaslatban azért van logika, azt javasolják, hogy Mexikó vegye meg Trump kedvenc kommunikációs csatornáját, a Twittert.

A traderek szerint ahelyett, hogy súlyós összegeket költenének arra, hogy megvédjék a mexikói peso árfolyamát, akárhányszor csak Donald Trump valamit Mexikóval kapcsolatban tweetel, jobb lenne a pénzt arra fordítani, hogy megvásárolják magát a Twittert, és rögtön zárják is be Trump kedvenc felületét.

A mexikói jegybank csak a héten 2 milliárd dollárt költött el tartalékaiból arra, hogy megvédje a peso árfolyamát Trump tweet-rohamai után. A Twitter a részvények jelenelgi árfolyamán számolva pedig "mindössze" 12 milliárd dollárba kerülne.

Bár az üzletre valószínűleg soha nem kerülhet sor, azért érdemes megnézni a peso árfolyamának csak az idei alakulását, amelyen a Bloomberg megjelölte a Trump idei leghangzatosabb Mexikóval kapcsolatos tweetjeit. Például a Toyota mexikói üzemépítési terveiről (zöld), amikor a határra építendő falról beszélt, amelyet Amerika épít, de Mexikó fizet meg (lila), vagy amikor Twitteren köszönte meg a Fordnak és a Fiatnak, hogy Mexikó helyett az Egyesült Államokban építenek üzemet, és hoznak létre új munkahelyeket (piros). A peso árfolyamának persze Trump megválasztása utáni első sajtótájékoztatója is nagy kilengéseket okozott (sárga).(bloomberg) 

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

pénzpiac