2018. május 23. szerdaDezsõ
EUR = 4.6225 RON
USD = 3.9099 RON
HUF = 1.4583 RON
GDP-növekedés = 6,9%
Átlagbér = 2487 lej (nettó)
Munkanélküliség = 4,6%
BET = 8,429.08(2.04%)
Infláció = 4,95%
Alapkamat = 2,25%

Vállalkozásokról szóló konferenciát szervez Kolozsváron a Jogaink Egyesület és a Mikó Imre Szakkollégium

 utolsó frissítés: 11:40 GMT +2, 2017. január 12.

A Jogaink Egyesület és a Mikó Imre Szakkollégium közös konferenciát szervez, amely főként a fiatal vállalkozókat, illetve vállalkozni vágyó fiatalokat szólít meg. Az eseményen bemutatásra kerül az Egyesület legfrissebb, három nyelvű kiadványa, a Fiatal vállalkozók kézikönyve is.

"Egy vállalkozás elindítása és gazdaságos fenntartása nem könnyű feladat. A gazdasági tényezők mellett, rendkívül fontos, hogy a vállalkozók a hatályos jogszabályokat is megfelelően ismerjék. A Vállalkozz jogosan! konferencia a vállalkozások e két aspektusát kívánja egymás mellé helyezni, ahol jogászok, közgazdászok és vállalkozók beszélnek az általuk tapasztalt és felfedezett problémákról, lehetőségekről" - írják közleményükben a szervezők.

A konferenciát Bitai László előadása nyitja majd, aki elsősorban vállalatok pénzügyi helyzetének elemzésével, hitelképességük meghatározásával foglalkozik jelenlegi munkahelyén, a Banca Transilvaniaban. Előadásának címe: Hogyan ne vállalkozzunk.

Ezután Takács Kató Kata jóvoltából, bemutatásra kerül a Jogaink Egyesület három nyelvű kiadványa, a Fiatal vállalkozók kézikönyve, amelyből a résztvevők ingyenes példányhoz is juthatnak.

A konferencián előadást tartanak Kis Júlia és Silye Attila ügyvédek, a Jogaink Egyesület alapító tagjai, előbbi Mit tehet egy vállalkozás a jó hírnevének védelmében?, utóbbi Kintlévőség kezelése címmel.

Székely Barnabás, a Mikó Imre Szakkollégium szenior tagja, az L Tender-Consulting romániai területi képviselője, adatvédelmi tanácsadója, a vállalati honlapokon található adatvédelmi tájékoztató szerepérét boncolgatja majd. Előadást tart továbbá Fekete Szilveszter, őt követi Madarázs Lőrincz, aki a könyvelés és a könyvelő vállalaton belüli fontosságáról beszél majd a résztvevőknek.

A konferencián kerekasztal beszélgetésen a budapesti Példakép Alapítvány által 2016-ban kitüntetett erdélyi vállalkozók is részt vesznek: Iedlicska Róbert (Livada Restaurant & Music Lounge), Wéber Tibor (Weberbau) és Kilyén Barna (Lepkeház).

A konferencia 2017. január 14-én 10:00 órától kezdődik, helyszínül pedig a kolozsvári Közgazdasági- és Gazdálkodástudományi Kar (FSEGA) 118-as terme szolgál majd. Az eseményen való részvétel ingyenes. (közlemény) 

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális