2021. január 20. szerdaFábián, Sebestyén
EUR = 4.8741 RON
USD = 4.0207 RON
HUF = 1.3648 RON
GDP-növekedés = -10,3%
Átlagbér = 3372 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,3%
BET = 10,214.06(-0.28%)
Infláció = 2,06%
Alapkamat = 1,25%

Cioloș: a populizmusból megnövelt bérek az emberek jövőjét teszik kockára

 utolsó frissítés: 10:41 GMT +2, 2016. november 03.

Dacian Cioloş azt nyilatkozta szerdán, hogy szükségszerű és helyes dolog az, hogy a gazdasági fejlődés tükröződjön abban is, hogy emelkedik az emberek bére, de a miniszterelnök felhívta a figyelmet arra, hogy a választási populizmusból felemelt bérek az emberek és az egész gazdaság jövőjét ássák alá.

"Fontos az, hogy a kedvező gazdasági folyamatok hozzájáruljanak az emberek életszínvonalának javításához, de hogyha nem felelős döntéseket hozunk, akkor azt kockáztatjuk, hogy a gazdasági növekedés ellenére problémáink legyenek. Ezért azt gondolom, szükségszerű és helyes dolog az, hogy a gazdasági fejlődés tükröződjön abban is, hogy emelkedik az emberek bére, de a választási populizmusból felemelt bérek az emberek és az egész gazdaság jövőjét ássák alá" - nyilatkozta Dacian Cioloş a liberális párt országos tanácsán.

Véleménye szerint a mostani problémákat a hibás bérpolitika okozta. Emlékeztetett, hogy az általa kidolgozott Románia 100 platform alapját képezheti egy kormányprogramnak.

"A kormányprogramot önöknek kell kidolgozniuk, akik megmérettetnek a választásokon. De ha annak a programnak az alapját a Románia 100 platformban lefektetett elvek képezik, és egy sikeres választás után azokat a gyakorlatban is alkalmazzuk, akkor egy újabb esélyünk van arra, hogy bebizonyítsuk az embereknek, hogy a pártok által művelt parlamenti demokráciának van jövője a román társadalomban, amely az őszinteségtől, a szakmaiságtól és a szakértelemtől várja a modernizációt" - mondta Cioloş a liberálisoknak. (agerpres)

bér
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális