2021. december 7. keddAmbrus
EUR = 4.9483 RON
USD = 4.3786 RON
HUF = 1.3562 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5%
BET = 12,530.22(0.66%)
Infláció = 7,9%
Alapkamat = 1,75%

Magyar üzletember építi Kolozsvár következő plázáját

 utolsó frissítés: 10:43 GMT +2, 2016. október 26.

A kolozsvári magyar üzletember, Gadola István tulajdonában álló Mercurial Kft Kolozsvár negyedik nagy bevásárlóközpontjának (plázájának) kivitelezésén dolgozik. A Vágóhíd térre (Piața Abator) tervezett 38 ezer négyzetméteres pláza mellé a vállalat három lakóépületet is tervez, amelyek közül a legmagasabb 20 emeletes lesz.

A Vágóhíd téri bevásárlóközpont az Oxygene Mall nevet fogja viselni. Az épületeggyüttes kereskedelemre használt része két épületből fog állni, az első a földszinti rész mellett egy félemelettel, a második félemelettel és egy visszavont első emelettel lesz ellátva. Az épületeggytteshez közös parkolót fognak kialakítani. 

Gadola István, a Ziua de Clujnak azt nyilatkozta, hogy a bevásárlóközpont nem sokkal lesz kisebb a Iulius Mallnál. A munkálatok kezdéséről pedig azt mondta, hogy már abban a fázisban vannak, amikor a kivitelezőktől kérnek ajánlatokat.

Gadola emellett kiemelte, hogy a plázában kizárólag topkereskedők topbrandjei kapnak majd helyet. A plázában 2 500 négyzetméternyi területen lesz majd szupermarket, amely egyébként jóval kisebb lesz, mint a Kolozsváron levő versenytársaknál kialakított szupermarketek, és főként a környéken lakókat fogja megcélozni.

A pláza melletti részen három lakóépület kerül kialakításra, amelyek közül kettő kifejezetten magas, 19, illetve 20 emeletes lesz. A lakóépületek alatt kétszintes földalatti parkolóhazat alakítanak ki az építők.

Gadola szerint az épületeggyüttes építési költségei elérhetik a 100 millió eurót is.

Várhatóan az Oxygene Mall lesz Kolozsvár negyedik nagy bevásárlóközpontja. A Polus Center, a Iulius Mall mellett a tervek szerint 2017 márciusára megnyílik a volt sörgyár udvarára épített, egyedi kialakítású Platinium, amelyben több ismert, de már Kolozsváron jelen levő üzletlánc mellett helyet kap az első Mega Image szupermarket is a városban. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális