2018. január 17. szerdaAntal, Antónia
EUR = 4.6599 RON
USD = 3.8182 RON
HUF = 1.5080 RON
GDP-növekedés = 8,8%
Átlagbér = 2392 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,0%
BET = 8,253.34(0.25%)
Infláció = 3,23%
Alapkamat = 2,00%

Heti négy munkanapra állt át egy romániai cég

 utolsó frissítés: 15:41 GMT +2, 2016. szeptember 16.

Augusztus óta heti öt munkanap helyett csak négy nap kell munkába járniuk a romániai WebDigital marketingügynökség alkalmazottainak. A megváltozott munkarendet a vállalat év végéig alkalmazza, és arra számítanak, hogy növekedni fog az alkalmazottak munkájának hatékonysága a több szabadidőnek köszönhetően.

A vállalat közleménye szerint az alkalmazottak a hétfőket kapják meg szabadnapként. Ionuț Muntean, a vállalat vezetője szerint egy öt munkanapos hét alatt nem lehet azt elkerülni, hogy az alkalmazottaknak legyenek úgynevezett holtidőszakaik, amikor rosszul teljesítenek. A szabad hétfők viszont szerinte azt fogják eredményezni, hogy a több szabadidőnek köszönhetően az alkalmazottaik energikusabban, de főként jóval nagyobb hatékonysággal dolgozzanak a hét fennmaradó napjain.

A hasonló területen dolgozó vállalatok közül 2013 a skót Serps Invaders marketingügynökség csökkentetta a munkanapok számát négyre. Az Edinburghban székelő vállalatnak a döntés úgy tűnik bejött, azóta új irodát nyitottak Barcelonában, és olyan jelentős ügyfeleket is megnyertek maguknak, mint a Gilette, a Chanel vagy a SEAT. (zf, hírszerk.) 

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

marketing