2021. január 27. szerdaAngelika
EUR = 4.8746 RON
USD = 4.0195 RON
HUF = 1.3592 RON
GDP-növekedés = -10,3%
Átlagbér = 3372 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,3%
BET = 10,354.98(0.13%)
Infláció = 2,06%
Alapkamat = 1,25%

Az első három szereplő közé lépett a Mol Románia a hazai üzemanyagpiacon

 utolsó frissítés: 13:33 GMT +2, 2016. augusztus 30.

A hazai üzemanyagpiac jelentős változásaként értékelte kedden a Ziarul Financiar című gazdasági napilap, hogy a Mol Románia belépett az első három piaci szereplő közé az eladott üzemanyag-mennyiséget tekintve.

A tekintélyes gazdasági-pénzügyi napilap Daradics Kingával, a Mol Románia ügyvezető igazgatójával közölt interjút. Daradics elmondta: a kiskereskedelemben eladott üzemanyag-mennyiség tekintetében a Mol Románia belépett az első három piaci szereplő közé.

A lap közölte, a cégvezető nem pontosította, hogy melyik vetélytársat előzték meg, de nagy valószínűséggel az orosz Lukoilról van szó, amely eddig a harmadik legnagyobb piaci szereplő volt.

Daradics Kinga elmondta azt is, a Mol Románia most már biztosan meghaladja a korábban saját maguk által célul kitűzött 15 százalékos piaci részesedést.

A hazai üzemanyagpiacon a Petrom és a Rompetrol a két legnagyobb vállalat. A román lap becslése szerint a román üzemanyagpiac értéke eléri a 10 milliárd eurót.

A Mol Románia üzemanyag-hálózata 205 töltőállomásból áll, miután az idén öt új benzinkutat nyitottak. Az idén 10 millió eurót fordítanak befektetésekre a tavalyi 15 millió euró után, és az idén további 8-10 töltőállomás megnyitását tervezik.

Az idei első fél évben 16 százalékkal nőttek a Mol Románia kiskereskedelmi eladásai a tavalyi hasonló időszakhoz képest. Az üzemanyagok, a kenőanyagok és a folyékony gáz értékesítése 311 ezer tonnát tett ki. Az idei bővülés a kedvező romániai gazdasági helyzetnek köszönhető.

A Mol Románia 1995-ben nyitotta az első benzinkutat Romániában, azóta több mint 200 millió eurót fektettek be az országban. (mti, zf)

Címoldali fotó: Ziarul Financiar 

Mol
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

marketing

A könyvelés Budapest keresett szolgáltatása, még mindig!

A könyvelés Budapest keresett szolgáltatása, még mindig!

Rengetegen gondolják, hogy a könyvelés egy unalmas, mechanikus tevékenység, amely nélkülözi a kreatív gondolatokat, a valóság azonban ennek a szöges ellentéte! Már jó ideje rendkívül keresett szolgáltatás a könyvelés Budapest városában, ami azzal magyarázható, hogy a vállalkozások számára nélkülözhetetlen szolgáltatásról van szó. Az, hogy mennyire változatos, innovatív gondolkodásmódot igényel ez a tevékenység, az alábbiakban mutatjuk be. (X)