2022. január 19. szerdaSára, Márió
EUR = 4.9447 RON
USD = 4.3575 RON
HUF = 1.3868 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 13,128.23(-1.18%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,00%

Moldován József: az országos útügyi vállalat vezérigazgatóját váltsák le

 utolsó frissítés: 18:11 GMT +2, 2016. április 12.

"A sajtóból értesültünk arról, hogy az Autópályák és Országutak Országos Társasága (CNADNR) nem adta ki a szükséges engedélyeket annak érdekében, hogy a Torda – Marosvásárhely útszakasz egyik lehajtó részének építkezési munkálatait megkezdje a kivitelező. Többszörös érdeklődésemre a szakminiszter és a CNADNR vezérigazgatója is az elmúlt héten tájékoztatott arról, hogy minden engedélyt, amely az építkezéshez szükséges, az általa vezetett intézmény jóváhagyott és problémamentes ezáltal az autópálya építkezésére vonatkozó munkálatok folyamata. A mai információk értelmében azonban félretájékoztattak bennünket" – fogalmazott Moldován József, az RMDSZ Hargita megyei parlamenti képviselője azt követően, hogy fény derült a CNADNR mulasztására.

"Elfogadhatatlan az a módszer, amellyel ennek az intézménynek a vezetősége dolgozik. Mulasztásokat mulasztásokra halmoz, a munkát akadályoztatja folyamatosan. Írásban, egy hivatalos átiratban fogja kérni az RMDSZ a szakminisztertől a CNADNR vezérigazgatójának leváltását, hiszen az ilyen jellegű félretájékoztatások megengedhetetlenek" – tájékoztatott Moldován József, majd rámutatott arra, hogy Románia nem fejlődhet gazdaságilag sem, ha ilyen jellegű szokásokat honosítanak meg az intézményvezetők a közigazgatásban.

"Marosvásárhely és Torda között számos baleset történik, ez mindazért van főleg, mert egy forgalmas útszakaszról van szó. Az autópálya munkálatainak befejezése elsőrangú prioritás kell legyen mindenki számára, amely nemcsak biztonságot nyújt majd az erdélyi magyaroknak, hanem gazdaságilag is fellendíti a régiót" – szögezte le Moldován. (rmdsz-tájékoztató)

autópálya
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális