2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna
EUR = 4.9388 RON
USD = 4.5768 RON
HUF = 1.2889 RON
GDP-növekedés = 5,6%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 13.026,12(-0,54%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,5%

Útjára indította a Mol-csoport a Freshhh és a Growww programok új kiadását

 utolsó frissítés: 12:26 GMT +2, 2016. március 08.

  • Április közepéig lehet jelentkezni a MOL-csoport friss diplomásoknak meghirdetett programjára, a Growww-ra
  • Március 29-ig lehet jelentkezni  a világ minden tájáról a diákoknak szóló Freshhh versenyre
  • A Freshhh-díjazottak csatlakozhatnak a MOL-csoporthoz, és az első három nyertes csapat 25.000 euró értékben jut nyereményekhez

A MOL-csoport ma indította útjára a Freshhh és Growww programok új kiadását. Mindkét, nemzetközi díjakkal kitüntetett szelekciós és humán erőforrás-fejlesztési program stratégiai célja, hogy a régió legtehetségesebb fiataljait megszerezze a központi székhelynek és a leányvállalatoknak. Az egy évre szóló program lehetővé teszi a friss diplomásoknak, hogy egy nemzetközileg elismert cégnél kezdjék pályafutásukat és egy komplex iparágban helyezkedjenek el. Az érdeklődő fiatalok április közepéig a MOL-csoport weboldalán szerezhetnek további információkat, és LinkedIn-en jelentkezhetnek a Growww-ban meghirdetett állásokra. Az iparági online Freshhh versenyre háromfős, hallgatókból álló csapatok jelentkezhetnek március 29-ig, a www.freshhh.net címen.

“Örömünkre szolgál, hogy a Growww és Freshhh programok keretében továbbra is lehetőségünk van bevonzani a fiatal és ambiciózus diplomásokat. A 2016-os kiadással kapcsolatban a MOL-csoport büszkén jelenti be, hogy a Freshhh versenyen a legjobb eredményt elért csapatok tagjai csatlakozhatnak a céghez. A Growww programban a friss diplomásoknak biztosítjuk azt a lehetőséget, hogy széles körű ismeretekre tegyenek szert. Mentoraink segítik a tehetséges fiatalokat, hogy jó szakemberekké váljanak, képzéseink révén pedig új szaktudáshoz jutnak. A Growww nem csak egy pályakezdőknek szánt program, hanem egyben lehetőség is, hogy multidiszciplináris munkatapasztalatra tegyenek szert az egyik legfontosabb iparágban" - nyilatkozta Zdravka Demeter Bubalo, a MOL-csoport Humán Erőforrás Alelnöke.

A Growww programban több mint 170 állást kínálnak a friss diplomásoknak mérnöki, gazdasági, informatikai, természettudományi és társadalmi területen 13 országban (Románia, Magyarország, Ausztria, Szlovákia, Németország, Szerbia, Szlovénia, Pakisztán, Horvátország, Bosznia-Hercegovina, Olaszország, Lengyelország és Cseh Köztársaság). A fiatal szakemberek április közepéig jelentkezhetnek a Growww programra a MOL-csoport LinkedIn oldalán.

A Freshhh program a kőolaj- és gázipar szimulációjára várja a hallgatókat, akik valós körülményekre épülő üzleti helyzetekben bizonyíthatják tudásukat. A verseny három fordulóból áll; az első öt helyet megszerző csapat kerül a döntőbe, ők pedig május 25-én mérik össze tudásukat a 25.000 eurós nyereményért és a lehetőségért, hogy a MOL-csoport alkalmazza őket nemzetközi csapatába. Tomáš Pavlik, a MOL-csoport egyik vállalata, a Slovnaft rendszermérnöke, aki 2008-ban volt döntős: "Miután a Freshhh versenyben az első helyek egyikét szereztem meg, állást ajánlottak a Growww programban. Ez nagy élmény volt számomra, különösen amikor pár hónapig műszakban dolgoztam - akkor igazán megtanultam, hogy hogyan működik egy finomító”.

A Growww-ról                                                

A Growww lehetőséget biztosít a fiatal, tehetséges diplomásoknak, hogy pályafutásukat egy nemzetközi olaj- és gázipari vállalatnál kezdjék, szakmai irányítással munkatapasztalatokat szerezzenek és multikulturális környezetben bizonyíthassák tudásukat. Az intenzív, egyéves program idején részt vesznek az Üzleti Oktatási Programban (BEP), a hallgatók ismereteket szereznek az iparágról, jó szakmai kapcsolatokat alakítanak ki. Minden fiatal résztvevőnek van egy főmunkatárs mentora. A program befejezése után a Growww résztvevők többsége a MOL-csoport keretében, szakértői beosztásban folytathatja pályafutását. A Growww a nőkhöz is szól, arra bátorítva őket, hogy bővítsék szakmai fejlődésüket és ennek eredményeként jelentős százalékban jelentkeztek az elmúlt évben (35%-ban, az olaj és gázipar átlaga felett). 2007-es indulása óta 1770 Growww-jelöltet toboroztak, és a program résztvevőinek 40%-át léptették elő.

A Freshhh programról

A Freshhh diákoknak szóló nemzetközi online verseny, amelynek keretében három tagból álló csapatok egy olajtársaságot hoznak létra a nulláról, és döntéseket hoznak kutatási és fejlesztési tervekről, illetve kezelik a termékportfóliót a nyereségszerzés érdekében. Az első öt helyet megszerző csapat kerül a döntőbe, ők pedig május 25-én összemérik tudásukat a 25.000 eurós nyereményért és a lehetőségért, hogy a MOL-csoport alkalmazza őket nemzetközi csapatába. (közlemény)

Mol
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális