Erdélyi Pitch
2017. október 24. keddSalamon
EUR = 4.5988 RON
USD = 3.9154 RON
HUF = 1.4922 RON
GDP-növekedés = 6,1%
Átlagbér = 2376 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,1%
BET = 7,900.58(-0.41%)
Infláció = 1,42%
Alapkamat = 1,75%

Kolozsváron van Románia leginnovatívabb irodaháza

 utolsó frissítés: 15:49 GMT +2, 2016. február 29.

A kolozsvári Liberty Technology Parkot választotta a Forbes Románia a hazai másodlagos irodapiac leginnovatívabb projektjének. A díjat a Bukarestben megtartott Forbes Best Office Buildings 2016 gála keretében immár második alkalommal adta át a gazdasági lap. 

A szervezők elmondták, az elismerést a kolozsvári irodaház nem csupán azzal érdemelte ki, hogy a modern munkaterekre jellemző innovatív környezetet teremtettek, hanem azzal is, hogy a projekt megálmodói újra életre keltették a kolozsvári Libertatea gyár elhagyott épületét.

A technológiai parkot egyébként 2013-ban adta át a Fribourg Capital ingatlanfejlesztő. A 16 ezer négyzetméter irodaterületet létrehozó beruházás értéke meghaladta a 13 millió eurót. 

Az irodaházban mára a multinacionális vállalatok mellett (Siemens, KPMG) olyan startupok és IT-cégek is működnek, mint a Halcyon Mobile, a Recall Information Services, a Control Data Systems, a Makronetz, az Ecuson Studio, Luminos Software, a Voquz és az Impact Hub (Az Impact Hub co-working iroda ügyvezető igazgatójával egyébként március 1-jén a Kreatív Kolozsvár következő eseményén találkozhattok, részletek az esemény Facebook-oldalán). 

A Fribourg ingatlanfejlesztő mellett a gálán az Immofinanz, az Oracle Románia, a HP Románia, a Iulius Group, a NEPI, a GLL és az AFI Europe Romania irodaházait is díjazták. A zsűrizés során olyan tényezőket vettek figyelembe, mint az irodaház kihasználtsága, a kiadható irodaterületek növekedése, valamint az energiahatékonyság. (Forbes, hírszerk.) 

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

marketing