2018. május 25. péntekOrbán
EUR = 4.6243 RON
USD = 3.9431 RON
HUF = 1.4513 RON
GDP-növekedés = 6,9%
Átlagbér = 2487 lej (nettó)
Munkanélküliség = 4,6%
BET = 8,264.44(-0.97%)
Infláció = 4,95%
Alapkamat = 2,25%

Kolozsváron van Románia leginnovatívabb irodaháza

 utolsó frissítés: 15:49 GMT +2, 2016. február 29.

A kolozsvári Liberty Technology Parkot választotta a Forbes Románia a hazai másodlagos irodapiac leginnovatívabb projektjének. A díjat a Bukarestben megtartott Forbes Best Office Buildings 2016 gála keretében immár második alkalommal adta át a gazdasági lap. 

A szervezők elmondták, az elismerést a kolozsvári irodaház nem csupán azzal érdemelte ki, hogy a modern munkaterekre jellemző innovatív környezetet teremtettek, hanem azzal is, hogy a projekt megálmodói újra életre keltették a kolozsvári Libertatea gyár elhagyott épületét.

A technológiai parkot egyébként 2013-ban adta át a Fribourg Capital ingatlanfejlesztő. A 16 ezer négyzetméter irodaterületet létrehozó beruházás értéke meghaladta a 13 millió eurót. 

Az irodaházban mára a multinacionális vállalatok mellett (Siemens, KPMG) olyan startupok és IT-cégek is működnek, mint a Halcyon Mobile, a Recall Information Services, a Control Data Systems, a Makronetz, az Ecuson Studio, Luminos Software, a Voquz és az Impact Hub (Az Impact Hub co-working iroda ügyvezető igazgatójával egyébként március 1-jén a Kreatív Kolozsvár következő eseményén találkozhattok, részletek az esemény Facebook-oldalán). 

A Fribourg ingatlanfejlesztő mellett a gálán az Immofinanz, az Oracle Románia, a HP Románia, a Iulius Group, a NEPI, a GLL és az AFI Europe Romania irodaházait is díjazták. A zsűrizés során olyan tényezőket vettek figyelembe, mint az irodaház kihasználtsága, a kiadható irodaterületek növekedése, valamint az energiahatékonyság. (Forbes, hírszerk.) 

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

marketing