2021. november 28. vasárnapStefánia
EUR = 4.9491 RON
USD = 4.3869 RON
HUF = 1.3444 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5%
BET = 12,177.22(-3.41%)
Infláció = 7,9%
Alapkamat = 1,75%

Sokkal gyorsabb mobilos netezést hoz a Google újítása

 utolsó frissítés: 12:00 GMT +2, 2016. február 24.

A Google tavaly nagy médiavállalatokkal összefogva kezdett dolgozni az AMP (Accelerated Mobile Pages) nevű projektjén azzal a céllal, hogy radikálisan növeljék a mobilböngészés sebességét. A technológia ma élesedett a Google találati listáján, és ennek eredményeként a kereső által felkínált hírtartalmak között már találkozhatunk az AMP jelöléssel is – írja az ite.hu.

Ezentúl egy AMP felirat és egy zöld villám jelzi ugyanis, hogy gyorsított weboldal jelenik meg a felhasználó találati listáján. Az AMP projekt lényege, hogy a nagy médiaszolgáltatók weboldalait lebutítják, sok felesleges elemet kivesznek belőle, így radikálisan felgyorsul az oldalak betöltődése. A technológia egy új HTML formátumra épül, ezen keresztül a webfejlesztők könnyed, gyorsan betölthető mobilos változatokat hozhatnak létre oldalaikhoz. 

Nyílt forráskódú program

A Google programja mellé olyan nagy médiavállalatok álltak, mint a BBC, a Time, vagy a Washington Post, és olyan nagy weboldalak, mint a Twitter, vagy a Pinterest. Ez utóbbi esetében például négyszer gyorsabbá vált az oldal betöltődése a mobil eszközökön az új technológiának köszönhetően.

Az AMP ráadásul egy nyílt forráskódú keretrendszer, így az mások számára is hozzáférhető, szemben a két nagy konkurens hasonló szolgáltatásával a Facebook’s Instant Articles és az Apple News szolgáltatásokkal.

Radikális változások jöhetnek a böngészésben

A Google adatai szerint az AMP alapú weboldalak sebessége 15-85%-kal gyorsabb, mint a hagyományos mobil weboldalaké, és ez több másodperccel gyorsíthatja a weboldalak betöltődését. Ez azért jelentős előrelépés, mert nemzetközi felmérések szerint, ha egy felhasználónak három másodperccel többet kell várnia egy oldal betöltődésére, akkor 40%-uk elhagyja a weboldalt.

Az AMP weboldalakat a Google egyelőre a hírtartalmaknál kínálja fel, de ha a projekt sikeres lesz más tartalmaknál is gyorsan elterjedhet. (ite.hu)

google
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

globális