2018. május 23. szerdaDezsõ
EUR = 4.6225 RON
USD = 3.9099 RON
HUF = 1.4583 RON
GDP-növekedés = 6,9%
Átlagbér = 2487 lej (nettó)
Munkanélküliség = 4,6%
BET = 8,429.08(2.04%)
Infláció = 4,95%
Alapkamat = 2,25%

"Arany dugó": taroltak a Big Wine magyar borai

 utolsó frissítés: 13:37 GMT +2, 2016. február 03.

Január 30-án ötödik alkalommal rendezték meg Brăilán az "Arany dugó" nevű borversenyt, amelyen neves zsűritagok értékelték 39 pincészet legjobb borait. Az abszolút első helyet és így az "Arany dugót" a villányi Tiffán pincészet bordeaux-i házasítású, 2009-es Luciája nyerte meg 89 ponttal.

A versenyen a zsűri 103 mintát kóstolt végig. A 39 termelő legjobb borait Romániából, Moldovából, Görögországból és Magyarország pincészeteiből nevezték. A székelyudvarhelyi Big Wine borkereskedés, amelynek fő profilja a magyar borok romániai terjesztése, saját költségére négy anyaországi borászat prémium alkotását is elküldte a versenyre, amelyek mindegyike díjazott is lett.

 

A borrangadón a Merlot, Cabernet Franc és Cabernet Sauvignon házasságából született 2009-es Tiffán’s Lucia a legmagasabb pontszámot kapta a 12 tagú, borszakértőkből, borászati portálok újságíróiból és sommelier-ékből álló zsűritől. A neves tagok alkotta döntőbizottság kizárólag illat és íz alapján, vakteszteléssel kóstolt és értékelt, a verseny tisztaságát független megfigyelők biztosították. 

A Big Wine másik három nevezettje is igen szép eredményt ért el. A Tokaji Kereskedőház 2014-es Kővágó Furmintja, a Fitomark pincészet 2007-es édes, 5 puttonyos Tokaji Aszúja és a Frittmann borászat 2012-es Cabernet Franc-ja ezüstérmesek lettek a rangos megmérettetésen, tovább öregbítve a tokaji és a kunsági borvidékek hírnevét.

Nagy György, a Big Wine tulajdonosa nagyon büszke az eredményekre. "Én magam nagy rajongója vagyok a magyar boroknak, éppen ezért a  borkereskedésemben is elsősorban magyarországi pincészetek tételeit forgalmazzuk. Nagyon örülök neki, hogy egy ilyen rangos, romániai borversenyen ennyire szép helyezéseket értünk el, és remélem, hogy ezek az eredmények is hozzájárulnak ahhoz, hogy mind többen megismerjék és megszeressék a finom magyar borokat” - mondta Nagy. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

marketing