2022. január 19. szerdaSára, Márió
EUR = 4.9447 RON
USD = 4.3575 RON
HUF = 1.3868 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 13,128.23(-1.18%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,00%

Újabb lépést tett egymás fele az Egyesült Államok és Kuba

 utolsó frissítés: 09:43 GMT +2, 2015. december 17.

Az Egyesült Államok és Kuba elvben megállapodott a kereskedelmi repülőgépek két ország közötti forgalmának helyreállításáról - értesült az AP hírügynökség meg nem nevezett tisztségviselőktől. Az amerikai külügyminisztérium egyik tisztségviselője elmondta, hogy a tárgyalások még folynak, a részletes megállapodás az év vége előtt várható. Az elvi megegyezésre egy nappal a két ország közötti viszony normalizálásáról szóló, történelmi jelentőségű megállapodás első évfordulója előtt jutottak a felek.

A hidegháború idején évtizedekig nem volt menetrendszerű légi forgalom a két ország között, csak charterjáratok közlekedtek. A leendő megállapodás alapján az amerikai légitársaságok közvetlenül, honlapjukon értékesíthetik majd Kubába szóló jegyeiket ügyfeleiknek, azonban ezzel a lehetőséggel csak bizonyos amerikai állampolgárok élhetnek, mert még nem szabadították fel teljesen a Kubába irányuló turizmust.

A múlt héten született megállapodás a felek között arról, hogy 52 év után helyreállítják a közvetlen postai szolgáltatást. Washington és Havanna egyelőre csak annyit jelentett be, hogy kísérleti jelleggel indítják újra a közvetlen postai szolgáltatást, az állandó levél- és csomagküldés elindításának időpontja egyelőre nem ismert.

Kuba
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

globális