2021. január 26. keddVanda, Paula
EUR = 4.8744 RON
USD = 4.0105 RON
HUF = 1.3653 RON
GDP-növekedés = -10,3%
Átlagbér = 3372 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,3%
BET = 10,321.38(-0.14%)
Infláció = 2,06%
Alapkamat = 1,25%

A BMW is megbukik valós körülmények között

 utolsó frissítés: 16:10 GMT +2, 2015. szeptember 24.

A BMW X3-as modellje is sokkal több káros anyagot bocsát ki valós körülmények között, mint a próbapadon - írja az Auto Bild. A BMW esetében azonban szó sincs a Volkswagen-botránynál látott szoftveres megoldásról, a müncheni gyártó egyszerűen csak a törvényi előírásoknak megfelelően olyan járművet vitt a tesztekre, ami megfelelt a tesztkörülményeken, valós körülmények között azonban az Auto Bild szerint akár 11-szer magasabb nitrogén-oxidot bocsát ki.

Az Auto Bild kérdésére, hogy a BMV a próbapadon végzett mérések során másképp kalibrálja-e a motort, a társaság azt válaszolta, hogy a BMW autóiban nincs olyan funkció, ami a mérési ciklusokat ellenőrizné.

Az X3-assal kapcsolatban érkező negatív hírek hatására a BMW papírja 6 százalékkal zuhant a frankfurti tőzsdén, és esett a Daimler és az autóipari beszállító Continental részvénye is.

Az Egyesült Államok Környezetvédelmi Ügynöksége (EPA) pénteken jelentette be, hogy a Volkswagen 482 ezer dízelmeghajtású járművénél olyan szoftvermegoldást használ, amelynek segítségével kijátszhatóak a károsanyag-kibocsátásra vonatkozó amerikai előírások.

A bejelentést követően hatalmas zuhanásba kezdett a Volkswagen-részvények árfolyama. Csütörtök este pedig a Volkswagen vezérigazgatója sajnálatát fejezte ki a történtekért, majd bejelentette lemondását.

Alexander Dobrindt német közlekedési miniszter utasította az illetékes hatóságot, hogy minden VW-dízelmodellt vessen alá vizsgálatnak. Más gyártók vagy a VW-konszernhez tartózó más márkák esetében erről nem volt szó - írja az Auto Bild.

Az Európai Bizottság szerint ugyanakkor korai lenne egész Európára kiterjedő vizsgálatot kezdeni, mert egyelőre nem lehet megmondani, hogy az Európában futó VW-gépkocsikat manipulálták-e. Az EU bizottsága a következő napokban össze kívánja hívni a tagországok felügyeleti szerveit, hogy megvitassák, megfelelő-e a jelenlegi ellenőrzési rendszer. (portfolio, hvg, mti)

BMW
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális